A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Свято села «Святе, як хліб-моє рідне»

Дата: 13.11.2019 14:02
Кількість переглядів: 9185

                                      Моє коріння тут на цій землі,

                                            Яку не можна серцем не любить

                                       До болю рідне й миле все мені

                                                   Тут слово ніжне батьківське звучало

                                         Моє коріння тут на цій землі…

 

Село  - наш дім, наше коріння і доля, наша материнська пісня. Тут живе наше дитинство, це частина нашого серця, це наша Україна-мати.

Уже доброю традицією в селі Коричинцях  10 листопада стало святкування села, відродження традицій, звичаїв та вшанування історії родоводу рідного краю. Ще з ранку в церкві освяченої в ім’я Святої Великомучениці Параскеви відбулося святкове богослужіння, Хресний Хід, вітав із святом всіх прихожан Благочинний Деражнянського району Георгій Чернятинський.

Продовження свята було в Коричинецькому сільському Будинку культури. Багато гарних і теплих слів було сказано гостями, які завітали на свято: в.о. старости села Тетяна Чорна, заступник голови Вовковинецької ОТГ Станіслав Ноль, директор птахофабрики Олександр Зінчук, які побажали розквіту і процвітанню селу, духовної міці та благополуччя, самоповаги та натхнення.

Також було сказано, що усі досягнення, якими багате село, складаються із щоденної праці, знань, талантів його мешканців, побажали всім жителям села міцного здоров’я, родинного щастя, щоб кожний наступний день був зігрітий добром і теплом.

Село наше красиве і квітуче, але справжньою окрасою є люди. Вони живуть поруч, вони скромні  і працьовиті. На святі вітали від найменшеньких жителів села до найповажніших найстарших: Грузевич Марія Яківна, Грузевич Олександр Миколайович, які в свої роки виконували нелегку селянську роботу. Вітали також багатодітних родин, які з них 6 мають почесне звання «Мати-героїня». Щиро вітали родин, які прожили у парі 50 і більше років. Вшанували наших односельчан, які віддали своє життя за світле сьогодення у Другій світовій війні, а також наших захисників, учасників АТО села Коричинець. Низький Вам уклін.

В багатьох сімях збереглися давні традиції прикрашати кімнати вишитими рушниками, серветками на святі вітали всіх майстринь села, в яких золоті руки, а терпіння без меж.

В день свята учасники художньої самодіяльності Коричинецького сільського Будинку культури своїми чарівними голосами дарували українські і жартівливі пісні та гарні слова про рідний край для всіх гостей.

Тож бережімо наше село – це криниця  нашого родоводу. Нехай добро і достаток завітають у кожну оселю.

На закінчення свята всіх гостей частували запашним короваєм подарованим депутатами села.

                                Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь