A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ФУНДУКОВИЙ БІЗНЕС В УКРАЇНІ. ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ

Дата: 15.01.2019 10:28
Кількість переглядів: 2546

Все частіше люди задаються питанням раціонального використання землі.Багато людей мають у володінні земельні ділянки та земельні паї, при чому ці землі не завжди є родючими. Не рідко земля є єдиним джерелом для існування. Вибір невеликий – або здавати пай в оренду і отримувати   символічну плату в 3 -4 тис.гривень, або обробляти самому. Але як продуктивно використати землю , щоб вона забезпечила нормальне життя, а не напівголодне існування. 

Особливо актуальним питання ефективного використання сільськогосподарських земель стає для новостворених об'єднаних територіальних громад, яким держава передала у власність землю поза межами населених пунктів.Тепер громада, а не чиновник вирішуватиме, що робити із землею ( організовувати власне господарство, здавати в оренду чи шукати інвесторів), а отримані кошти має можливість інвестувати в дороги, дитсадки, лікарні та інші соціальноважливі об’єкти. . ОТГ зможе самостійно визначати, як найбільш раціонально використати свій земельний ресурс.

Подільська асоціація виробників саджанців та горіхів фундука “Золотий горішок” пропонує  співпрацю , яка дозволить як окремим українським родинам так  і об'єднаним територіальним громадам   перетворити їх землі у джерело фінансового благополуччя на довгі роки.  Ми не голослівно переконуємо, а на власному прикладі демонструємо, як отримати реальний прибуток на Батьківщині, як зробити рідну землю дійсно землею-годувальницею. Наша асоціація пропонує українцям розпочати власний горіховий бізнес — вирощувати фундук. Проект «Розвиток фундукового бізнесу»  ми успішно впроваджуємо в Україні вже більше 10 років. На даний момент маємо більше 60 га власних фундукових садів. Заклали 2 га розсадників саджанців фундука, які внесено до ДЕРЖАВНОГО РЕЄСТРУ СУБ'ЄКТІВ НАСІННИЦТВА ТА РОЗСАДНИЦТВА . Саджанці пройшли державну сертифікацію, яка засвідчила сортові та товарні якості нашого садивного матеріалу. В результаті,  партнери Подільської асоціації виробників саджанців та горіхів фундука “Золотий горішок”, які купують  наші саджанці не тільки отримують якісний посадковий матеріал , але й отримують державну компенсацію за посадку саду .

Державна програма підтримки садівництва  в Україні існувала вже багато років .Але до останнього часу була доступна лише для наближених до влади . В 2018 році уряд України збільшив розмір допомоги садівникам втричі в порівнянні з попереднім роком до 300 млн. гривень та спростив порядок подання документів та отримання компенсації.В цьому році 180 юридичних та фізичних осіб , що висадили горіхові сади в 2018 році отримають  біля 20 млн. гривень безповоротної державної допомоги. Держава компенсує 80% коштів , витрачених на придбання садженців. Серед цих “щасливців” є і наші партнери, які купували саджанці саме у нас, так як основною умовою отримання держаною компенсації є придбання СЕРТИФІКОВАНИХ саджанців з зареєстрованих розсадників.Саме таким зареєстрованим розсадником є розсадник нашої асоціації.Наші саджанці мають всі необхідні сертифікати, що засвідчують їх сортові та товарні якості, відсутність грибків,інфекцій та вірусів.

За ці роки з нашою допомогою вже висаджено сотні гектарів фундукових садів, нашими діловими партнерами стали фізичні та юридичні особи з усіх регіонів України. Подільська асоціація виробників саджанців та горіхів фундука “Золотий горішок” побудувала холодильники для збереження 120 тис. саджанців фундука, створила технологічну лінію з переробки горіхів фундука.

Завдячуючи родинним та дружнім зв'язкам, налагоджена тісна співпраця з найкращими польськими фундуководами, які мають досвід вирощування фундука більше 40 років.І цей досвід є дуже цікавим для українців. Площі фундукових садів невеликі 3-5 га.Вирощуванням фундука у Польщі займаються невеликі сімейні господарства .Займаються успішно.Мають гарні врожаї та не мають жодних проблем з збутом горіха фундука, на відміну від інших плодово-ягідних культур.Ми мали можливість досконало вивчити їх багаторічний досвід у вирощуванні фундука, наші агрономи проходили стажування у польських фундуководів.Тепер використовуємо отриману  інформацію та практичні навички , вирощуючи фундук в Україні.  Також підтримуємо контакти з італійськими фундуководами та переробниками горіхів фундука.

В 2018 році Подільська асоціація виробників саджанців та горіхів фундука зробила черговий крок у галузі міжнародного співробітництва у горіхівництві. У травні 2018 року Радою Міжнародної асоціації виробників горіхів та сухофруктів (INC) було ратифіковано членство у цій провідній світовій організації засновника Подільської асоціації виробників саджанців та горіхів фундука «Золотий Горішок» ТОВ «Хмельницька універсальна компанія».

Членство в INC є одним з найважливіших факторів,що сприяє виходу компаній, які займаються виробництвом горіхової продукції на європейський та світовий ринок, адже воно свідчить про надійність, потужність виробника та гарантовано високу якість його продукції.

Місією Міжнародної асоціації виробників горіхів та сухофруктів (INC) є сприяння зростанню світового споживання та виробництва горіхової продукції, всебічна підтримка виробника – від надання найновітнішої , ексклюзивної інформації та консультацій по вирощуванню та переробці горіхоплідних до допомоги у збуті вирощеної продукції.

Отже, тепер фундук з наших садів знайде свого споживача не тільки в Україні, але й за кордоном, а українські фундуководи, які співпрацюють з Подільською асоціацією виробників саджанців та горіхів фундука «Золотий горішок» матимуть стабільне, вигідне джерело збуту вирощеного горіха фундука, адже попит на нього на світовому ринку щорічно зростає, перевищуючи пропозицію!

Так , що таке фундук і в чому його користь? Фундук – це окультурена ліщина, лісовий горіх  , який з споконвіку зростав в наших краях.Ліщина розповсюджена в наших лісах повсемісно , а тому промислове виробництво сортового фундука не просто можливе, але й зобов’язане бути на території України. Адже самим надійним способом досягнути успіху в рослинництві – вирощувати те, що запрограмоване самою природою для даної місцевості .

Фундук містить в собі:

  • ідеальне для людського організму співвідношення жирів ( до 70%) , білків( до 20%) та вуглеводів ( до 10%) ,;
  • багато вітамінів , в тому числі велика місткість  вітаміну Е ( вітамін молодості)
  • макро- та мікроелементи  , в тому числі кальцій, калій, магній , фосфор,цинк, залізо і так далі
  • всі 20 амінокислот необхідних людському організму для повноцінного життя

Калорійність фундука набагато перевищує калорійність хліба, м’яса, овочів та фруктів, шоколаду та молока. Тривале вживання горішків фундука допомагає при лікуванні хронічної втоми, неврозах, серцево-судинних хвороб( достатньо з’їдати 30 г фундука в день ,щоб різко зменшити ризик виникнення серцевих захворювань), покращити фізичний стан та настрій. Вживання фундука сприяє роботі головного мозку ( саме тому фундук називають – «розумним» горішком), варикозі,авітамінозі,цукровому діабеті. Виводить з організму шлаки, зміцнює імунну систему.

В фармацевтиці використовуються не тільки плоди фундука, але і корені, і кора,і листя , і шкаралупа.

Олія фундука широко використовується також в косметології та лакофарбовій промисловості.

Фундук користується надзвичайним попитом на світових ринках і в Україні, як сировина для кондитерської, фармацевтичної, олійної та інших галузей промисловості. Причому світовий ринок все частіше відчуває дефіцит горіху фундука. За останні 10 років світове виробництво фундука виросло тільки на 4%, а ціна зросла на 45%. Попит значно перевищує пропозицію, прогнозується, що і в подальшому ціни на горіх фундука зростатимуть на 10% щороку.

Вирощування фундука — прибуткова справа з мінімальними інвестиціями. Це давно зрозуміли в Туреччині,  Італії, Грузії, Польщі, де на сьогодні фундук є однією з найпоширеніших сільськогосподарських культур, яка  приносить стабільний щорічний прибуток. 1 га фундукового саду в Туреччині оцінюється в 300-400 тисяч доларів. Сім'я, яка має 3 га саду живе в достатку. Найрозкішніші фермерські будинки в Туреччині стоять серед фундукових плантацій. Для турків та Туреччини загалом фундук давно став справжнім «золотим» горішком. Щорічні доходи Туреччини від реалізації горіха фундука становлять біля 2 млрд. доларів США. «Золотим» фундук може стати і для України та українців.

Не важко підрахувати, що при середній врожайності 3 тони з 1 га та вартості 3 долари за 1 кг нелущеного горіха виручка складе  біля 9-10 тисяч доларів з 1 га. При посадці 2-3 га фундукового саду сім'я може жити в достатку весь рік. Фундуковий сад здатний давати рясні врожаї більше 100 років. Тому може бути джерелом високого добробуту не тільки для нас, але й для наших дітей і внукам-правнукам. 

Сьогодні на Хмельниччині та в Україні в цілому існують всі можливості для вирощування фундука:  родючі ґрунти, великі площі неосвоєних територій, необхідні кліматичні умови, працьовиті люди. Садівники та підприємці підрахували, що якщо засадити фундуком 20 тисяч гектарів землі, то вже незабаром наша держава на експорті матиме 5 млрд.грн. прибутку. Як було підраховано, витрати на посадку 1 га фундука складають близько 1 тисячі доларів. Нагадаємо, що більшу частину коштів витрачених на купівлю саджанців держава повертає за умови придбання сертифікованого посадкового матеріалу. Кошти витрачені на догляд та охорону саду становитимуть близько 30-40 %, а решта 60-70% - це стабільний чистий дохід отриманий без особливих затрат та важкої праці.

Тому, сьогодні українці мають можливість визначитись зі своїм майбутнім та вирішити, що є важливішим: стабільний та перспективний власний бізнес по вирощуванню горіха фундука, який забезпечить родину не на одне покоління чи передача власної земельної ділянки, паю в оренду недобросовісним орендарям, які заплатять за це мішком цукру і кількома центнерами зерна, та виснажать землю технічними культурами, соєю та ріпаком.

Подільська асоціація виробників саджанців та горіхів фундука “Золотий горішок” пропонує усім бажаючим, як окремим фізичним особам так і  об'єднаним територіальним громадам співпрацю та допомогу у придбанні якісного сертифікованого посадкового матеріалу, консультації наших фахівців, практичні заняття (з проживанням в комфортабельних гуртожитках або готелі) по посадці та догляду за фундуковим садом, допомогу в надійному збереженні, ефективній переробці та вигідному збуті майбутнього врожаю фундука .

Об'єднуючи свої сили та створюючи сільськогосподарські кооперативи по вирощуванню фундука ми спільно зможемо відродити українське село.

 

Подільська асоціація виробників

саджанців горіхів фундука “Золотий горішок”

вул. Гагаріна, 5

м. Хмельницький

29000

www.golden-nuts.com.ua

info@golden-nuts.com.ua

 

контактні телефони:

+380678640554

+380673833539

                                                     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь