A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Будь славен День святої Перемоги

Дата: 15.05.2019 08:55
Кількість переглядів: 700

День Перемоги! Його урочистим салютам не змовкнути у віках, його сльозам радості не забутися ніколи. Травневий день 1945 року увійшов в історію людства як свято Миру, свято визволення планети від фашизму. Рівно 74 роки тому тридцятьма артилерійськими залпами із 1000 гармат салютувала Батьківщина своїм відважним воїнам, сповіщаючи на весь світ про закінчення Другої Світової війни.

9 травня у с. Радівці, біля памятника загиблим воїнам-односельчанам  проведено мітинг та святковий концерт з нагоди святкування Перемоги у Другій світовій війні.

Віддано данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах Другої Світової війни, хто віддав життя, щоб ми жили щасливо.

На святі були присутні жителі села та гості:

заступник голови Вовковинецької селищної ради  Стецюк Галина Леонідівна, сільський голова села Гришки Пасєка Віктор Іванович та голова ветеранської організації села Гришки Пукалюк Сергій Юхимович.

Із словами вітання звернулись заступник голови Вовковинецької селищної ради Стецюк Галина Леонідівна, виконуючий обов’язки старости Шевчук Григорій Миколайович та голова ветеранської організації села Радовець Меренюк Віталій Леонтійович.

Було зачитано прізвища усіх односельчан, які загинули у Другій світовій війні. Покладено квіти до пам’ятника загиблим воїнам та меморіальної дошки Мирчуку Денису Віталійовичу, що загинув під час війни на Сході України. Хвилиною мовчання вшанували всіх тих, хто загинув в роки Другої світової війни, хто звеличив нашу землю, Героїв Небесної Сотні, воїнів та інших загиблих на Сході України у боротьбі за правду, справедливість, свободу, цілісність та єдність нашої держави.

У виконанні гурту «Мальви» Радовецького СБК були виконанні пісні «Степом, степом», « Журавлі», «Над землею  тумани».

Потужним співом порадувала односельчан Зацерковна Іванна, виконавши пісню «Перемога» та «Ніч яка місячна». Також незабутнім танком вітали присутніх танцювальний гурт «Позитив» Радовецького СБК.

Учні Радовецького НВК декламували вірші та виконували патріотичні пісні.

По закіченню свята усіх частували запашним короваєм.

Спонсорами свята стали – Деражнянський«Райагробуд» цегельний завод в с.Радівці та «Нью Летичів Агро».

Друга світова війна стала величезною трагедією для всього світу, адже це –мільйони жертв, скалічені долі. Тож людство  повинно пам’ятати її уроки.

Нехай же на нашій благословенній землі завжди панують мир, спокій та добро! Не забуваймо, якою надзвичайно дорогою ціною здобувалася і сьогодні знову виборюється воля України, її краще майбутнє.

                              Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь