A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Заклади освіти Вовковинецької ОТГ прийняли участь в огляді на краще забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду та стану діловодства

Дата: 11.11.2019 11:27
Кількість переглядів: 790

На виконання спільного наказу Державного архіву Хмельницької області та Департаменту освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації від 21 лютого 2018 року №11/63-од  «Про створення організаційного комітету з проведення огляду на краще забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду та стану діловодства в закладах освіти і науки Хмельницької області» в Деражнянському районі  упродовж 2018-2019 років проводилися заходи щодо організації та проведення огляду.

В огляді приймали участь 13 дошкільних навчальних закладів, 20 закладів середньої освіти І, І-ІІ, І-ІІІ ступенів, 2 заклади позашкільної освіти (Деражнянський районний будинок творчості дітей та юнацтва,  Деражнянська дитяча юнацька спортивна школа), один заклад середньої професійної освіти (Державний навчальний заклад «Деражнянський  центр професійної освіти»), КУ «Інклюзивно-ресурсний центр та Відділ освіти Деражнянської райдержадміністрації.                 

Спільно з Відділом освіти райдержадміністрації було організовано та проведено навчання з відповідальними за ведення діловодства та архівної справи: ознайомлено з  нормативними документами з архівної справи та діловодства (типовими інструкцією з діловодства, положеннями, переліком  типових документів, що створюються під час діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів, тощо).

Архівним відділом райдержадміністрації розроблено примірні номенклатури справ, інструкції з діловодства, положення про ЕК та архівні підрозділи, зразки описів справ, історичних довідок, передмов до описів.

На погодження ЕПК (експертно-перевірної комісії) Держархіву області було подано:

- 35 номенклатур справ загальноосвітніх навчальних закладів району, Відділу освіти Деражнянської райдержадміністрації,  Деражнянського районного Будинку творчості для дітей та юнацтва, Деражнянської дитячо-юнацької спортивної школи, Вовковинецької гімназії, КУ «Інклюзивно-ресурсний центр, Деражнянського центру професійної освіти;

-  27 інструкцій з діловодства,

  - 30 положень про експертні комісії та 30 положень про архівні підрозділи загальноосвітніх закладів та інших закладів освіти району.

Загальноосвітніми навчальними закладами району м.Деражні, смт.Лозове та Вовковинці, сіл Волоське, Радівці, Божиківці, Копачівка, Згарок, Коричинці, Маниківці, Макарово, Яблунівка, Загінці, Новосілка, Зяньківці, Деражнянським районним Будинком творчості, дітей та юнацтва, дошкільними навчальними закладами району проведено підшивку, нумерацію аркушів та описування 1624 справ за 1946-2018 роки, 487 справ з кадрових питань (особового складу), складено 25 історичних довідок шкіл та садочків починаючи з 1920 років минулого століття, 48 передмов до описів справ.

Одними з кращих за станом упорядкування документів є навчальні заклади сіл Маниківці (директор Вислянська В.П.), Волоське (директор Мацькова Г.В.), Божиківці (директор Гуменюк А.С.), Яблунівка (директор Мазур І.С.), Радівці (директор Далека А.О.), Коричинці (директор Римар Р.Л.), Загінці (директор Приймак Г.М.), Згарок (директор Сивогорло Ю.Л.), смт.Лозове (директор Балігар Є.С.), м.Деражня №1 та №2 (директори Косевич О.М. та Настуняк М.О.), а також дошкільні заклади м.Деражня №1 (завідувач Янковська Т.А.), с.Кальня (завідувач Коваль Н.В.).

Залишаються неописаними документи загальноосвітніх закладів сіл Богданівці, Мазники, дошкільних навчальних закладів м. Деражні (№2, №3, №4) та смт.Лозове, а також частково неописані документи Вовковинецької гімназії та Деражнянського  центру професійної освіти.

Переможців огляду буде оголошено на спільному засіданні Державного архіву Хмельницької області та Департаменту освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації в кінці листопада 2019 року.

 

 

Начальник архівного відділу                                                                      С.Кухар

                                

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь