Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Запали свічку

Дата: 25.11.2019 11:02
Кількість переглядів: 540

23 листопада у Радівцях біля пам"ятного знаку "Жертвам Голодомору" була проведена година памяті та скорботи "Запали свічку" та Отцем Леонідом відправлена панахида за убієнними голодом.

Досліджуючи втрати від голодомору 1932–1933 років, було встановлено, що загинуло близько 12 мільйонів, вивезено до Сибіру 3 млн. українців. Повні демографічні втрати, включаючи катастрофічне зниження народжуваності під впливом голоду сягають від 15 до 18 млн. чоловік. Під час Голодомору в Україні помирало від 17 до 25 людей в хвилину, більше тисячі щогодини, майже 25 тисяч щодня, 11 тисяч сіл опустіли.

Люди, імена яких забуто, бо ніхто їх не рахував, не записував причин смерті – бо владою заборонено, а часто помирали і самі реєстратори.

То зона смутку, забуття. Невже ми такі безпам’ятні? Ніхто ж їм не сказав останніх слів: «Хай буде тобі земля легка», ніхто не поставив хоч маленького пам’ятного знаку.

Нехай тиха молитва увійде в наші серця, очистить наші душі від зла, стане актом поминальним, жестом покаяння і перестороги перед пам’яттю невинно убієнних голодом.

                                      Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь