A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Хмельниччина отримає 35,5 млн гривень освітньої субвенції

Дата: 28.11.2019 07:42
Кількість переглядів: 510

Уряд перерозподілив 2 млрд грн місцевим бюджетам на фінансування освіти. Це кошти, які передбачалися для освітньої субвенції територій Луганської та Донецької областей, на яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження. Розпорядження Кабінету «Про перерозподіл обсягу освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2019 році» було ухвалено 27 листопада.

У межах цього розподілу Хмельницький обласний бюджет отримає 35 млн 534 тис гривень. Їх використають на придбання шкільних автобусів, в тому числі для дітей із особливими освітніми потребами – 21 млн 640 тис, ремонт та придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти - 13 млн 304 тис гривень та 500 тисяч на придбання обладнання для спеціальних шкіл та навчально-реабілітаційних центрів, в яких навчаються сліпі, зі зниженим зором, глухі діти.

Їх розподіл обласні адміністрації повинні будуть зробити у І кварталі 2020 року.

«АМУ, як представник інтересів громад, неодноразово заявляла про недостатність освітньої субвенції та недосконалу формулу її розподілу. Сьогодні від імені Асоціації хочу подякувати Уряду за важливі рішення щодо перерозподілу коштів на освіту, які дозволять виплатити зарплату педагогам та оновити освітню інфраструктуру» - підкреслив виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

                                   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь