A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Уряд утричі зменшив субвенцію на соцекономрозвиток для ОТГ

Дата: 05.12.2019 12:48
Кількість переглядів: 363

4 грудня на засіданні Уряду було внесено зміни до розпорядження Кабінету Міністрів від 10.07.2019 року № 500-р, якими змінено розподіл субвенції між місцевими бюджетами на соціально-економічний розвиток та зменшено на 1,7 млрд грн  її загальний обсяг. Тобто,між громадамирозподілленолише 790 млнгрніззапланованих 2,5 млрд грн.АМУ наполягає на розподіленні громадам усьогообсягуцієїсубвенції, як заплановано у Держбюджеті-2019.

Окрім того, цим розпорядженням виключено значну кількість об’єктів соціально значення та бюджетів органів місцевого самоврядування. Так, змінами до додатку 2 розпорядження № 500-р від 10.07.2019 із списку виключено 50% бюджетів органів місцевого самоврядування, з яких переважна більшість - об’єднані територіальні громади.

Внесеннятакихзміннаприкінці бюджетного року є неприпустим! Адже, очікуючифінансування, громадиувідповідності до розподілукоштівцієїсубвенціївжевиконалипевнийобсягробіт, однак не можуть за них розрахуватися. Це – невеликі за вартістю, але вкрайважливі для громад проекти - будівництво та ремонт шкіл і дитячихсадків, ремонт та благоустрійвулиць, влаштуванняводогонів, насоснихстанцій та систем очищення води, обладнаннямедичнихамбулаторій, центрівадмінпослуг, будинківкультури.

АсоціаціямістУкраїнивисловлюєзанепокоєння з приводу такого рішення Уряду і наполягає на розблокуваннірешти 1,7 млрд грнкоштівсубвенції!

                                     Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь