A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Конструктивна критика, діалог та пошук компромісів. У Хмельницькому відбулося засідання регіональної платформи

Дата: 11.02.2020 09:47
Кількість переглядів: 646

Вчора, голова Вовковинецької громади Юрій Загорулько прийняв участь у засіданні регіональної платформи на тему: «Розробка пропозицій до проекту Закону України (щодо децентралізації влади) та проекту Закону України № 2653 від 20.12.2019 року «Про внесення змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні». Захід відбувся у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС).

У засіданні взяли участь голови і ключові особи самоврядування міст та громад-членів Хмельницького регіонального відділення, перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук, голова облдержадміністрації Дмитро Габінет, народний депутат України Сергій Лабазюк і представники народних депутатів Володимира Ватраса і Сергія Мандзія.
Головував на засіданні голова Хмельницького РВ АМУ, міський голова Славути Василь Сидор.

До порядку денного увійшли такі питання:

1.            Напрацювання та обговорення концептуальних засад змін до Конституції України в частині децентралізації.

2.            Розробка пропозицій та обговорення  Закону України  про місцеве самоврядування.

3.            Різне:

- Реформа децентралізації в Хмельницькій області.

- Про роботу міжвідомчої регіональної робочої групи зі сприяння у боротьбі із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним у Хмельницькій області .

«Наші регіональні платформи – це майданчик для пошуку рішень та компромісів. Головне порозумітися, донести проблеми та знайти спільне вирішення наболілих для місцевого самоврядування проблем. Тому сподіваюся на конструктивний діалог та плідну співпрацю» – підкреслив у вітальному слові Василь Сидор, голова Хмельницького РВ АМУ, міський голова Славути.

«Дякую Асоціації міст України за організацію такого заходу. У суспільстві є дефіцит комунікації і це викликає багато непорозумінь. Сьогодні активно приймаються нові закони і ми повинні враховувати усі нюанси і тримати руку на пульсі. Реформа повинна реально покращувати життя. Тому сподіваюся, що нам вдасться знайти рішення, які допоможуть вдосконалити законодавство» –наголосила Неоніла Андрійчук, перший заступник голови обласної ради.

Трохи розповів про актуальні зміни у Законах, що стосуються децентралізації та місцевого самоврядування народний депутат Сергій Лабазюк. «Реформа децентралізації – це про передачу можливостей. Ми відчули свободу дій і почали аналізувати і рахувати, як зробити громади успішними. Тепер час за конкретними кроками».

Далі учасники засідання висловлювали свої побоювання та акцентували увагу на негативних нюансах об’єднання. Вкотре говорили і про витрати із міських бюджетів, які беруть на себе ОТГ та про передачу зобов’язань держави на місця.

За результатами засідання регіональної платформи учасники сформують свої конкретні пропозиції до проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України» (щодо децентралізації влади). Зокрема, у виступах представники органів місцевого самоврядування підкреслювали, що у проекті Закону №2598 містяться критичні місцевого самоврядування положення. Наприклад норми, які передбачають «ліквідацію та утворення громад» та інші положення, які можуть звужувати повноваження місцевого самоврядування.

                                                       

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь