Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

З Україною в серці

Дата: 25.01.2021 22:32
Кількість переглядів: 339

Українська Соборністьце не просто єдність наших земель, бо впродовж усієї історії їх розривали і ділили між собою як місцеві князі, так і заїжджі, ласі до загарбання «гості». За таких умов Соборність - це відчуття єдності українців, глибоке та непорушне переконання того, що ми один народ, по яку б лінію насаджуваних кордонів ми не жили. Важко згадати націю, яку стільки разів роздирали на частини. Але важко згадати й тих, хто так уперто бореться за свою Соборність, знов і знов збираючи мозаїку з розпорошених по різних державах українців в один неповторний орнамент.

Історія нашої боротьби за власну єдність повторюється із століття у століття. На жаль, триває вона і сьогодні. І триватиме доти, доки частина орнаменту, що його глибоко зашила в нас українська земля, як хрестики на вишиванці знов не складуться в одне ціле. Але ми точно знаємо, що споконвіків українці не відмежовувалися один від одного по лінії Дніпра, а збиралися навколо могутньої ріки, що дарувала життя.

Нажаль в цьому році через пандемію корона вірусу, а тим більше під час локдауну з метою зменшення ризику захворювання було прийнято рішення об`єднатися в флешмоб єдності під назвою «З Україною в серці», який організовано працівниками культури та бібліотеки, до якого приєднались: голова Вовковинецької територіальної громади Сергій Волковинський та старости приєднаних сіл.

В ЄДНОСТІ НАША СИЛА.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь