A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Громадянам, які одноосібно обробляли земельні ділянки понад 2 га необхідно задекларувати доходи, отримані від продажу сільськогосподарської продукції

Дата: 10.02.2021 21:42
Кількість переглядів: 319

Деражнянська ДПІ інформує, що з 01.01.2021 розпочалась кампанія декларування доходів, отриманих фізичними особами протягом 2020 року.  

Порядок декларування доходів, одержаних фізичними особами, регулюється нормами Податкового кодексу України (далі – ПКУ) відповідно до норм якого подавати декларації про майновий стан і доходи повинні громадяни, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 гектари та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції (п.п. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 ПКУ). Крім того, при отриманні у 2020 році доходів від надання в оренду (суборенду, емфітевзис) земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю іншій фізичній особі – орендарю, яка не є податковим агентом (самозайнятою особою), орендодавець (громадянин-одноосібник) визначає свої податкові зобов’язання за результатами такого року у декларації про майновий стан і доходи та сплачує податок на доходи фізичних осіб з таких доходів за своєю податковою адресою.

Доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 гектари, та доходи від надання власних земельних ділянок в оренду іншій фізичній особі, підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб (18 %) та військовим збором (1,5 %).

Декларація про майновий стан і доходи за 2020 рік подається до 01 травня 2021 року (останній день – 30.04.2021 року). 

Порушення податкової дисципліни тягне за собою накладення штрафів. Платники податків несуть відповідальність, передбачену нормами Податкового Кодексу, зокрема, у разі подання податкової декларації з порушенням граничних термінів або неподання податкової декларації, застосовується штрафна санкція, передбачена пунктом 120.1 статті 120 ПКУ (накладення штрафу в розмірі 170 гривень, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання) та адміністративна відповідальність штрафна санкція, передбачена ч.1 ст.164-1 КУпАП, в т.ч. за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання тягне за собою накладення штрафу від 1 тисячі до 2 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17000 до 34000 грн.) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Деражнянська ДПІ в черговий раз, закликає громадян, які отримали доходи, що підлягають декларуванню, в т.ч. громадян-одноосібників, подати декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податки в повному обсязі.

 

Деражнянська ДПІ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь