A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

У Вовковинецькій територіальній громаді проведено ряд заходів присвячених 77-й річниці визволення від нацистських окупантів сіл, які входять в громаду

Дата: 24.03.2021 21:31
Кількість переглядів: 1329

24 березня у смт. Вовковинці відбулося покладання квітів до Меморіалу Слави та Братської могили загиблих воїнів головою Вовковинецької територіальної громади Серієм Волковинським, працівниками селищної ради та Будинку культури.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих на фронтах, закатованих у фашистських катівнях, спалених у пекельних краматоріях, замордованих страшною війною, героїв-земляків, що віддали своє життя за свободу і незалежність.

Фото без опису

У Майдан-Чернелівецькому працівники культури та бібліотеки провели годину пам'яті до 77-ї річниці визволення села від нацистських окупантів у другій світовій війні, а також вшанування воїнів-односельчан, які загинули у ті страшні роки.

Фото без опису

Працівником сільського клубу с.Гришки проведена година спогадів з місцевою жителькою села Томчак Світланою Нікіфорівною, 1930 року народження, яка і розповіла про воєнні роки під час визволення села від нацистських окупантів.

“ Під час бомбордування с. Гришки зазнало великих втрат, а саме:

спалено велику кількість житлових будинків, машин. Матері переховували від ворога своїх дітей в різних місцях, то в підвали, то на горища, а то й на піч. Саме мама Світлани Нікіфорівни, маючи 3-х дітей, щоб зберегти їхнє життя переховувала двох донечок та синочка на печі” - розповідає старенька.

Фото без опису

Працівниками культури с.Радівці організовано книжкову виставку “Тих днів у пам'яті не стерти і сьогодні...”, з покладанням квітів до пам'ятника загиблим воїнам односельчанам. Також відзнято відео-розповідь тих подій, що відбувалися в далекому 1944 році.

Ірина та Аріна Шнуренко та Богдан Стахмич декламували вірші подільського письменника В.Олійника.

Фото без опису

У Коричинецькій сільській бібліотеці працівниками культури підготовлено виставку літератури під назвою “Сторінками подвигу і слави”.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь