A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Гострі кишкові інфекції

Дата: 25.05.2021 19:04
Кількість переглядів: 700

     Захворюваність гострими кишковими інфекціями реєструється протягом усього року, але частіше влітку і на початку осені. Це пояснюється тим, що в теплий період мікроорганізми активно розмножуються у воді і харчових продуктах, що зберігаються без холодильника; збільшується споживання свіжих овочів, фруктів і ягід, які часто забувають помити. 

  Не останнє місце у зростанні захворюваності кишковими інфекціями в теплу пору року належить і мухам. Вони перелітають з нечистот, що містять хвороботворні мікроорганізми, на їжу і забруднюють її. А також інфікування відбувається при користуванні загальними предметами в побуті, через брудні руки та  при вживанні інфікованої води, в тому числі, під час купання.

     При появі перших ознак гострих кишкових інфекцій необхідно відразу звернутися за медичною допомогою, самолікуванням займатися ні в якому разі не можна, це небезпечно для хворого. Тільки лікар може правильно призначити лікування  для хворого і визначити необхідні заходи профілактики хвороби для осіб, що контактують з ним. 
    Для профілактики кишкових інфекцій дуже важливо пам’ятати і, головне, виконувати: правила зберігання харчових продуктів, які швидко псуються; суворо дотримуватися правил особистої гігієни (чистота рук, миття овочів і фруктів перед прийомом їжі), підбір продуктів харчування слід проводити з урахуванням термінів їх зберігання.
    Людству ще з давніх-давен відома проста істина: хворобу легше попередити, аніж лікувати.


Помічник лікаря епідеміолога Деражнянського  лабораторного відділення ХММРВ ДУ «Хмельницький  ОЛЦ МОЗ України»                   Г.Мартинюк

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь