A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Аналіз росту захворюваності працюючих

Дата: 30.08.2021 10:02
Кількість переглядів: 1132

Одним із основних завдань Фонду соціального страхування України та його робочих органів відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 №1105-XIV є фінансування витрат, пов’язаних з наданням матеріального забезпечення, страхових виплат та соціальних послуг застрахованим особам та потерпілим на виробництві та контроль за використанням коштів.

З осені минулого року спостерігається стрімке зростання кількості виданих листків непрацездатності та кількості оплачених днів непрацездатності застрахованим особам, як наслідок, зросли видатки Фонду на фінансування допомоги по тимчасовій втраті працездатності.
За даними аналізу заяв-розрахунків за 1 півріччя поточного року по Деражнянському відділенню встановлено збільшення загального  числа оплачених днів по тимчасовій непрацездатності у порівнянні з  відповідним періодом минулого року на 5317 днів, або на 66,1% та фактично склало 13355 днів. 
Внаслідок зазначеного, на 82,61 днів зріс показник кількості оплачених днів тимчасової непрацездатності в розрахунку на 100 працюючих у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і  склав 200,19 дня. 
Провівши аналіз захворюваності в розрізі страхувальників встановлено, що найбільший ріст днів непрацездатності застрахованих осіб мали такі підприємства, зокрема.
Вовковинецька гімназія +325 днів або на 1083% (сума коштів на 958%, спостерігається зменшення розміру середньоденної).  
Вовковинецька селищна рада  +321 днів  або 161 % (сума коштів на 87%, середньоденна –       -28,09%). 
За результатами проведеного детального аналізу днів ТН встановлено наступне:
І.  Причини росту захворюваності працюючих
по  нозологічних формах найбільше днів ТН: 
COVID-19 – 32,8%, ізоляція COVID-19 – 6,4%, органи дихання – 7,5%
Травми, отруєння на інші наслідки дії зовнішніх причин – 15,4%
Оперативне лікування працівників – 8,4%; Хвороби системи кровообігу – 3,3%;  
Хвороби кістково-м’язової системи та сполучної системи – 2,6%
Новоутворення – 1,8 %; Гінекологічні захворювання -1,7 %
Хвороби нервової системи – 1,6%
Інші – 18,5% (догляд, деякі інфекційні і паразитарні хвороби, хвороби вуха, хвороби органів травлення, хвороби сечостатевої системи та інші)
Деражнянським відділенням затверджено та виконуються наступні заходи щодо недопущення необґрунтованого росту днів ТН.
Проводяться зустрічі із головами комісій (уповноваженими) із соціального страхування підприємств, установ та організацій де спостерігається збільшення днів непрацездатності у порівнянні з відповідним періодом минулого року. На яких розглядається інформація про збільшення днів тимчасової непрацездатності по кожному окремому страхувальнику, проводиться аналіз причин росту, доводиться інформація про повноваження  комісії (уповноваженого) із соціального страхування, які необхідно вживати для недопущення росту захворюваності. Зокрема, проведено 30 таких зустрічей, прийнято участь у 4 засіданнях комісій із соціального страхування  страхувальників у яких спостерігається ріст захворюваності
Крім того, перевірено 46 страхувальників щодо роботи  комісій (уповноважених) із соціального страхування відповідно “Положення про комісію (уповноваженого) із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності”, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування України від 19.07.2018 № 13 з метою встановлення часто та тривалохворіючих, дотримання термінів направлення до МСЕК, правильності оформлення бланків листків непрацездатності, перевірено 1523 листка непрацездатності з яких встановлено 3 випадки виданих з порушенням Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності .
Щомісячно проводиться моніторинг виданих листків непрацездатності.
Відділення буде продовжувати визначені напрями роботи щодо недопущення в подальшому необґрунтованого росту захворюваності.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь