A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

МОЖЕ Й СЕРЕД ЖИТЕЛІВ НАШОЇ ГРОМАДИ Є ЛЮДИ, ЯКІ ВИЯВЛЯТЬ БАЖАННЯ? Адже чужих дітей не буває, чи не так?

Дата: 11.02.2022 15:22
Кількість переглядів: 246

Сімейний патронат є альтернативою влаштування дітей, які внаслідок певних обставин не можуть проживати зі своїми батьками або іншими законними представниками. Запровадження патронату над дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, дасть змогу кожній такій дитині реалізувати право на догляд і виховання у сімейному середовищі.


          Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.
         Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні.
          За надані послуги з догляду та виховання дитини, патронатному вихователю виплачується грошове забезпечення в розмірі 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць (на сьогодні – 12405 грн. «на руки»), у разі, коли в сім’ю патронатного вихователя влаштовується дитина до 1 року, дитина з інвалідністю, де одночасно двоє і більше дітей, розмір грошового забезпечення збільшується на 10 % за кожну дитинну. Крім того, виплачується соціальна допомога на кожну дитину в розмірі 2,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку на місяць (на сьогодні: дітей до 6 років – 5250 грн., від 6 до 18 – 6545 грн.). Така допомога  використовується для забезпечення повноцінного харчування, виховання, та розвитку дитини відповідно до її потреб.
           Максимальний термін перебування дітей у сім’ї патронатного вихователя – 3 місяці, у деяких випадках – до 6 місяців.

          У разі виявлення бажання бути патронатними вихователями, просимо  за додатковою  інформацією звертатися до служби у справах дітей виконавчого комітету  Воковинецької селищної ради за адресою: смт Вовковинці, вул. Миру, буд. 24.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь