A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Резидент та спеціалісти резидента Дія Сіті

Дата: 15.02.2022 10:00
Кількість переглядів: 236

Деражнянська ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що резидентом Дія Сіті є юридична особа, яка відповідно Закону України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» від 15.07.2021 №1667 набула статусу резидента Дія Сіті та згідно з інформацією, що міститься у реєстрі Дія Сіті, перебуває у зазначеному статусі. 

Резидентом Дія Сіті може бути платник податку, який відповідає всім таким вимогам: 
1) здійснює один з видів діяльності (комп’ютерне програмування, консультування з питань інформатизації, діяльність із керування комп’ютерним устаткуванням, видання комп’ютерних ігор та інших програм, надання програмних продуктів у режимі «онлайн», освітня діяльність у галузі ІТ, кібербезпека тощо); 
2) розмір місячної винагороди спеціалістам не менше 1200 євро; 
3) кількість гіг-спеціалістів не менше 9; 
4) сума кваліфікованого доходу юридичної особи за перші 3 місяці не менше 90 відсотків. 
Контролюючі органи надають Мінцифри інформацію, необхідну для визначення відповідності юридичної особи вимогам, передбаченим Законом України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», щодо: 
- розміру заробітної плати; 
- середньооблікової кількості працівників та гіг-спеціалістів юридичної особи; 
- суми податкового боргу; 
- щодо включення юридичної особи до реєстру неприбуткових підприємств, установ, організацій. 
За визначенням поняття «резидент Дія Сіті», наведеному в Податковому кодексі України, резидент Дія Сіті – це платник податку, що сплачує податок на прибуток підприємств на особливих умовах, - резидент Дія Сіті, який у порядку, передбаченому пунктом 141.10 статті 141 ПКУ, обрав або перейшов на відповідний режим оподаткування. Резиденти Дія Сіті, які не обрали (не перейшли) на відповідний режим оподаткування, сплачують податок на прибуток підприємств на загальних підставах та вважаються резидентами Дія Сіті, що не є платниками податку на особливих умовах – п.п.14.1.282 п.14.1. ст.14. 
Обрання або перехід на застосування спеціального режиму оподаткування резидентів Дія Сіті здійснюється згідно поданої ними заяви, яка подається юридичною особою за своєю податковою адресою засобами електронного зв’язку в електронній формі (у тому числі до уповноваженого органу під час звернення про набуття статусу резидента Дія Сіті у порядку, встановленому Законом України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні») з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги». 
Резидент Дія Сіті, який є платником податку на прибуток підприємств на загальних підставах, може прийняти рішення про перехід на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах шляхом подання відповідної заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий резидент Дія Сіті вважається платником податку на особливих умовах з першого числа місяця, наступного за кварталом, у якому до контролюючого органу подана відповідна заява. Резидент Дія Сіті, який є платником податку на прибуток підприємств на загальних підставах, може здійснити перехід на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах один раз протягом календарного року. 
Спеціалістами резидента Дія Сіті вважаються гіг-спеціалісти, що виконують роботу (надають послуги) на замовлення та на користь (в інтересах) резидента Дія Сіті на підставі гіг-контракту, укладеного в порядку, передбаченому Законом України "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні", та/або особи, які перебувають із резидентом Дія Сіті у трудових відносинах. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь