A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Летичівською окружною прокуратурою в судовому порядку вживаються заходи щодо повернення у комунальну власність земельної ділянки, неправомірно переданої у приватну власність

Дата: 15.03.2023 10:51
Кількість переглядів: 110

Летичівською окружною прокуратурою (м. Деражня), реалізуючи конституційну функцію представництва, приділяється особлива увага захисту інтересів держави у сфері земельних відносин з метою запобігання незаконному відчуженню земель державної та комунальної форм власності.

Результати представницької діяльності засвідчили, що на території колишнього Деражнянського району упродовж 2016-2020 років набули поширення випадки незаконного повторного використання фізичними особами права на безоплатну приватизацію земель сільськогосподарського призначення, у першу чергу для ведення особистого селянського господарства. Так, окружною прокуратурою (м.Деражня) виявлено черговий факт безпідставної передачі земельної ділянки площею 2 га розташованої на території Вовковинецької територіальної громади, громадянину, який вже використав своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, що завдало істотної шкоди державним інтересам та позбавило інших громадян можливості отримання у власність цієї земельної ділянки. У зв’язку із цим, Летичівською окружною прокуратурою (м.Деражня) до Деражнянського районного суду заявлено позов про витребування вказаної земельної ділянки площею 2 га вартістю понад 40 тис. грн. у комунальну власність Вовковинецької територіальної громади.

Заступник керівника окружної прокуратури Віталій Гриньків

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь