A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Нові правила заповнення платіжок для сплати податків та ЄСВ

Дата: 06.04.2023 08:24
Кількість переглядів: 75

Деражнянська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що  2 квітня 2023 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 22.03.2023  № 148 «Про затвердження Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28 березня 2023 року за № 528/39584.

Цим наказом передбачено, що платники під час сплати податків, зборів, платежів, єдиного внеску з 01 липня 2023 року використовують виключно структурований формат реквізиту «Призначення платежу», який включає заповнення тільки двох обов’язкових полів, а саме «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису». 
Для платників єдиного рахунку реквізити «Призначення платежу»:
1. Якщо платником напрям/напрями спрямування коштів з єдиного рахунка на бюджетні/небюджетні рахунки не визначено, то заповнюється тільки поле «Додаткова інформація запису» з інформацією щодо переказу коштів у довільній формі;
2. Якщо платником визначено напрям/напрями спрямування коштів з єдиного рахунка на бюджетні/небюджетні рахунки, то заповнюються такі поля: «Номер рахунку», «Сума податку», «Інформація про податкове повідомлення (рішення)», «Додаткова інформація запису». 
Увага! До 1 липня можна заповнювати платіжки за старими правилами! Для всіх платників запроваджено перехідний період, який надає можливість до 01 липня 2023 року при сплаті податків, зборів, єдиного внеску використовувати і старий формат реквізиту «Призначення платежу» (наказ Міністерства фінансів України від 24.07.2015 № 666 втрачає чинність 01 липня 2023 року).

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь