A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Особливості застосування РРО у період дії воєнного стану

Дата: 06.04.2023 08:47
Кількість переглядів: 139

Деражнянська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує, що з 1 січня 2022 року закінчився перехідний період для обов’язкового впровадження РРО/ПРРО для ФОП-єдинників II-IV груп. Здійснюєте розрахункові операції ― маєте застосовувати РРО, навіть під час війни.

Разом з тим. як ми вже повідомляли раніше, згідно з п. 12 розд. ІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, санкції за порушення вимог Закону № 265 не застосовуються. Та це не стосується санкцій за порушення порядку здійснення розрахункових операцій під час продажу підакцизних товарів.
Також нагадуємо, що у воєнний час у період відсутності зв’язку між програмним реєстратором розрахункових операцій та фіскальним сервером контролюючого органу можна проводити розрахункові операції на ПРРО в режимі офлайн понад строки, що визначені у статті 5 Закону України від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР 
Проте зауважимо,  РРО та ПРРО мають чимало переваг при їх використанні. Зокрема, використання РРО забезпечує можливість: підключення до вагів; формування звітності за будь-який період; сканування штрих-коду для отримання ціни товару з бази даних; фіксувати дату, час та деталі розрахункової операції; фіксувати форму оплати; вести підрахунок будь-яких податків і знижок. Крім того, споживач отримує захист своїх прав у разі придбання товару неналежної якості.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь