A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Яку податкову звітність необхідно подати підприємцю-платнику єдиного податку після припинення підприємницької діяльності?

Дата: 08.05.2023 09:52
Кількість переглядів: 68

Деражнянська ДПІ інформує, що фізичні особи – підприємці, які застосовували спрощену систему оподаткування та щодо яких до ЄДР внесено запис про припинення підприємницької діяльності, подають декларацію платника єдиного податку,  у складі якої формують додаток "Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску", за податковий (звітний) квартал, у якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, із наростаючим підсумком з початку року протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу. Разом із тим платник єдиного податку – фізична особа – підприємець може подати останню податкову декларацію платника єдиного податку до закінчення звітного періоду відповідно до пп. 49.18.8 ПКУ.

Рядки і графи в розд. 9 Додатка 2 "Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску" до податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні обов'язково заповнюють у розрізі місяців за період, визначений у розд. 8, де у графі 2 відображають самостійно визначену суму доходу, на яку нараховано єдиний внесок (у розмірі не менше мінімальної заробітної плати, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску), у графі 3 "Розмір єдиного внеску" проставляють значення "22,00", а у графі 4 обчислюють суми нарахованого єдиного внеску (графа 2 x графа 3). Загальну суму нарахованого єдиного внеску за звітний період зазначають у рядку "Усього" графи 4.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь