A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Щодо проставлення апостиля

Дата: 23.06.2023 11:59
Кількість переглядів: 31

Деражнянська ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області з метою належного виконання вимог Правил проставлення апостиля на офіційних документах, призначених для використання на території інших держав, затверджених спільним наказом МЗС, МВС, МОН, Мінфіну, Мін'юсту від 17.03.2023 року №125/209/293/139/999/5 повідомляє.

Проставлення апостиля на офіційних документах здійснюється відповідно до Правил проставлення апостиля на офіційних документах, призначених для використання на території інших держав, затверджених спільним наказом МЗС, МВС, МОН, Мінфіну, Мін'юсту від 17.03.2023 № 125/209/293/139/999/5 «Про затвердження Правил проставлення апостиля на офіційних документах, призначених для використання на території інших держав» (далі - Правила).

Апостиль проставляється на вимогу особи, яка підписала документ, або на вимогу фізичної/юридичної особи (їх представників).

Відповідно до пункту 6 Правил для проставлення апостиля необхідно подати:

- оригінал документа, на якому проставляється апостиль, або його копію, засвідчену в установленому порядку;

- документ про оплату послуги з проставлення апостиля або документ, що підтверджує право на звільнення від сплати, чи його копію, засвідчену в установленому порядку;

- заяву від особи, яка подає такі документи.

У разі обробки персональних даних, отриманих від заявника, компетентні органи вживають заходів, передбачених Законом України «Про захист персональних даних».

Відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про джерела/суми виплачених доходів та утриманих податків (далі - Відомості з ДРФО), що надаються відповідно до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 25.10.2017 за № 1306/31174 містять персональні дані фізичних осіб - платників податків.

Враховуючи викладене, у заяві щодо проставлення апостиля на документі «Відомості з ДРФО» має бути зазначено:

- прізвище, ім'я, по-батькові, телефон та поштову адресу заявника; назву документа (документів), що надсилається до ГУ ДПС у Житомирській області для проставлення апостиля;

- країну призначення використання такого документа (документів); інформацію щодо згоди на обробку персональних даних заявника. У разі подання заяви представником фізичної особи, до неї додається копія документа, що підтверджує повноваження такого представника.

Разом з тим, оскільки відповідно до пункту 1 Правил спеціальною відміткою «Ароstille» засвідчуються справжність підпису, якість, в якій виступала особа, що підписала документ, автентичність відбитка печатки, якою скріплений документ, ДПС може бути проставлено апостиль на Відомостях з ДРФО, що містять підпис посадової особи контролюючого органу та печатку.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь