Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Прокуратурою заявлено позов про стягнення із засудженого витрат на лікування потерпілого від злочину

Дата: 19.09.2023 09:51
Кількість переглядів: 41

У вересні минулого року 22-річний деражнянець під час суперечки з 18-річним жителем с. Шпичинці наніс останньому удар кулаком в область голови, внаслідок чого спричинив потерпілому тілесні ушкодження у вигляді черепно-мозкової травми у виді забою головного мозку та перелому кісток черепа, у зв’язку з чим у грудні 2022 року Деражнянським районним судом молодика було засуджено за ч.1 ст.121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння) та призначено йому покарання у виді 5 років позбавлення волі із звільненням  від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком на 2 роки.

У зв’язку з отриманими тілесними ушкодженнями потерпілий перебував на стаціонарному лікуванні у КНП «Хмельницька обласна лікарня» Хмельницької обласної ради, на яке лікувальним закладом з бюджету витрачено понад 10 тис. грн. 

Кошти з бюджету витрачено внаслідок вчинення суспільно-небезпечного діяння, а тому підлягають стягненню в дохід бюджету з особи, яка його вчинила. Однак, засудженим  по даний час кошти до бюджету добровільно не відшкодовано.

На підставі викладеного, Летичівською окружною прокуратурою заявлено позов про стягнення із засудженого 10 783 грн. витрат на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення. Позов перебуває на розгляді в суді.

 

Заступник керівника Летичівської 

окружної прокуратури      Віталій ГРИНЬКІВ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь