Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Відзначення Дня усиновлення у Вовковинецькій громаді

Дата: 21.09.2023 11:39
Кількість переглядів: 81

Починаючи із 2023 року, в Україні  відзначатимуть День усиновлення 17 вересня. Цей день –  свято всіх усиновлювачів, опікунів, прийомних батьків, батьків-вихователів, що прийняли до своїх родин дітей, які за різних обставин втратили рідні сім’ї. Це свято уособлює віру в те, що кожна дитина буде виховуватися в родині, надію на об`єднання заради цього українського суспільства, плекання в душі кожного із нас великої мудрості і любові до дитини, як найціннішого дару нашого життя.

          В час, коли країну сколихнула війна,  людей, які прийняли в свою сім’ю дітей, позбавлених батьківської опіки, можна поставити в один ряд із воїнами, які захищають нашу державу. Безмежна дяка таким людям, які проявляють небайдужість та з відкритим серцем допомагають дітям, які потребують родинного тепла. Завдяки саме їм, майбутнє нашої країни - в надійних руках.

          Держава всебічно підтримує дітей, які з різних причин втратили батьківську турботу. Кожній сім’ї, яка усиновила дитину - гарантує низку соціальних гарантій.

       Реалізація права дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, на виховання в сімейному оточенні можлива завдяки її влаштуванню до сімейних форм виховання: усиновлення, опіка/піклування, прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу.

          Гарантовані державою права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, можуть забезпечити їм гідне життя тільки в тому разі, коли ми – громадяни, небайдужі до дитячих доль, допоможемо відкрити нові обрії для малечі, яка має право на щасливе майбутнє.

          До Дня усиновлення у  закладах освіти Вовковинецької громади проведено круглі столи «Візьми дитину в сім’ю» та флешмоби «Чужих дітей не буває».  В  кабінеті служби у справах дітей  оформлено куточок з інформаційними матеріалами щодо популяризації сімейних форм виховання.  У бібліотеках громади розміщено тематичні виставки «Щаслива родина».

          Розвиток сімейних форм виховання є одним із пріоритетних напрямків реалізації державної політики. Адже сім’я, як вважав Василь СУХОМЛИНСЬКИЙ, джерело, водами якого живиться повноцінна річка нашої держави.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь