Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Висунуто обвинувачення чоловіку, який обкрадав деражнянців

Дата: 22.09.2023 16:40
Кількість переглядів: 125

За процесуального керівництва прокурорів Летичівської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти у кримінальних провадженнях за обвинуваченням мешканця м. Деражня у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднане з проникненням у житло, вчинене повторно, в умовах воєнного стану).

Слідством установлено, що раніше неодноразово судимий до позбавлення волі за вчинення крадіжок, грабежів та інших злочинів 46-річний чоловік після звільнення лише вкінці березня поточного року з виправної колонії продовжив свою злочинну діяльність, скоївши ряд крадіжок майна у жителів міста Деражні.

Зокрема, у червні злочинець, достовірно знаючи про відсутність власників, проник до житлового будинку, звідки викрав  жіночі парфуми та LED – ліхтарик. Через кілька днів він повернувся до вказаного домоволодіння та викрав з подвір’я спортивний велосипед. У липні чоловік під приводом допомогти по господарству взамін на продукти харчування прийшов до будинку 75-річної жінки. Після того як потерпіла нагодувала незнайомця, він «віддячив» їй тим, що викрав з будинку мобільний телефон та продукти харчування, після чого зник з місця події. У серпні крадій прийшов до будинку 63-річного пенсіонера з інвалідністю. Після того як потерпілий впустив крадія в свій дім та пригостив його їжею, останній взамін викрав мобільний телефон та зник з місця події.

В ході досудового розслідування підозрюваний під тиском доказів зізнався у скоєних злочинах.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

У разі доведення винуватості чоловіка в судовому порядку йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено  обвинувальним вироком суду.

 

Заступник керівника Летичівської

окружної прокуратури          Віталій ГРИНЬКІВ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь