Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Задоволено позови прокуратури про конфіскацію земель сільськогосподарського призначення, що незаконно перебували у власності громадян рф

Дата: 03.10.2023 15:13
Кількість переглядів: 52

Деражнянським районним судом задоволено ще 2 позовних заяви Летичівської окружної прокуратури (м.Деражня), поданих в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області про конфіскацію 3 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 6 га вартістю 253 тис. грн., що розташовані на території Деражнянської міської та Вовковинецької селищної територіальних громадах, які незаконно перебували у власності громадян російської федерації.

Так, відповідно до ст. 13 Конституції України земля є об’єктом права власності Українського народу.

Положеннями статті 81 Земельного кодексу України передбачено, що землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземцями, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню.

Водночас громадянами рф вищевказані норми земельного законодавства України не виконано, у зв’язку з чим прокуратурою здійснено захист інтересів держави в суді.

Всього упродовж поточного року судами задоволено 12 позовних заяв та у власність держави повернуто 16 земельних ділянок загальною площею 23 га вартістю понад 831 тис. грн.

 

Заступник керівника

окружної прокуратури

Віталій Гриньків

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь