Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

За незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами – кримінальна відповідальність

Дата: 12.10.2023 11:42
Кількість переглядів: 58

За процесуального керівництва працівників Летичівської окружної прокуратури у жовтні 2023 року суд визнав винуватим мешканця Вовковинецької ОТГ у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю) та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки, з іспитовим строком два роки.

Прокурором у суді доведено, що зловмисник за місцем свого проживання незаконно, без передбаченого законом дозволу, тривалий час зберігав зброю – пістолет та бойові припаси до нього.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Варто нагадати, що громадянам, які зберігали або знайшли вогнепальну зброю, боєприпаси, вибухові речовини звертаються в територіальні підрозділи поліції з завою про добровільну здачу вищевказаних предметів.

Зброя, яка підлягає реєстрації в поліції (мисливська нарізна, гладкоствольна, газова, пристрої для відстрілу гумових куль) після перевірки та відсутності даних про причетність до злочинів, може бути зареєстрована на громадянина України відповідно до чинного законодавства.

24 березня 2022 року Верховна Рада України внесла зміни до частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України, а саме особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої не підлягає кримінальній відповідальності.  

Заступник керівника Летичівської

окружної прокуратури          Віталій ГРИНЬКІВ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь