Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Задоволено позов прокуратури про стягнення із засудженого витрат на лікування потерпілого від злочину

Дата: 17.10.2023 16:27
Кількість переглядів: 75

Деражнянським районним судом задоволено позовну заяву Летичівської окружної прокуратури, подану в інтересах держави про стягнення майже 11 тис. грн. витрат на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення, який перебував на стаціонарному лікуванні у КНП «Хмельницька обласна лікарня» Хмельницької обласної ради внаслідок спричинення йому тяжких тілесних ушкоджень.

Так, відповідно до ст.1206 Цивільного кодексу України, особа, яка вчинила кримінальне правопорушення, зобов’язана відшкодувати витрати закладові охорони здоров’я на лікування потерпілого від цього кримінального правопорушення.

Кошти з бюджету витрачено внаслідок вчинення у вересні минулого року жителем м. Деражня суспільно-небезпечного діяння, а саме злочину, передбаченого ч.1 ст.121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння), а тому підлягають стягненню в дохід бюджету з особи, яка його вчинила.

Таким чином, внаслідок вчиненого кримінального правопорушення заподіяно шкоду інтересам держави в особі – Національної служби здоров’я України, Хмельницької обласної ради, КНП «Хмельницька обласна лікарня» Хмельницької обласної ради, у зв’язку з чим прокуратурою здійснено захист інтересів держави в суді.

 

Заступник керівника Летичівської

окружної прокуратури          Віталій ГРИНЬКІВ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь