Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

За незаконне придбання та зберігання психотропних речовин – кримінальна відповідальність

Дата: 03.11.2023 13:50
Кількість переглядів: 149

За процесуального керівництва прокурорів Летичівської окружної прокуратури судом визнано винуватим 35-річного мешканця смт Лозове у вчиненні злочину, передбаченого - ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України (незаконне придбання та зберігання психотропних речовин у великих розмірах без мети збуту) та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк два роки із звільненням від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на один рік.

Прокурором у суді доведено, що зловмисник у березні 2023 року через мобільний додаток «Telegram» замовив особливо небезпечну психотропну речовину – PVP, обіг якої заборонено. Через кілька днів чоловік отримав посилку із «замовленням» і таким чином придбав особливо небезпечну психотропну речовину – PVP, масою 2,2769 г та незаконно зберігав її при собі до моменту вилучення працівниками поліції.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Варто нагадати, що згідно Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори», Списку № 2 Таблиці 1 Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Постановою КМУ № 770 від 6 травня 2000 року, PVP є особливо небезпечною психотропною речовиною, обіг якої заборонено.

Відповідно до ч. 2 ст. 309 КК України незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах, - караються штрафом від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.

 

Заступник керівника Летичівської

окружної прокуратури          Віталій ГРИНЬКІВ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь