Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

За позовами прокуратури припинено неправомірне використання землі навчального закладу площею 168 га вартістю понад 33 млн гривень

Дата: 16.11.2023 09:47
Кількість переглядів: 47

Рішеннями суду задоволено позови Летичівської окружної прокуратури про визнання недійсними договорів про спільний обробіток 4 земельних ділянок, укладених між ДНЗ «Деражнянський центр професійної освіти» та трьома суб’єктами господарювання.

Останніх зобов’язано повернути навчальному закладу зазначені земельні ділянки загальною площею 168 га, вартістю понад 33 млн грн.
Ювенальними прокурорами встановлено, що землі передані в постійне користування навчальному закладу для дослідних і навчальних цілей. Проте, закладом освіти усупереч законодавству, в подальшому передано ділянки підприємцям для обробітку з метою вирощування сільськогосподарської продукції.
Правочини суперечать інтересам держави, не спрямовані на настання наслідків, що ними обумовлені, оскільки фактично укладено «приховані» договори оренди.
Навчальні заклади не наділені повноваженнями самостійно вирішувати питання щодо передачі в оренду земельних ділянок, наданих їм у користування для дослідних і навчальних цілей.

 

Заступник керівника
окружної прокуратури
Віталій Гриньків

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь