A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ОТРИМУЮ ПЕНСІЮ ЗА ВІКОМ, МАЮ КВАРТИРУ. ВОСЕНИ У СПАДЩИНУ ОДЕРЖАВ КВАРТИРУ І БУДИНОК, ЯКІ ОФОРМИВ НА СЕБЕ. ЧИ МОЖУ РОЗРАХОВУВАТИ НА СУБСИДІЮ?

Дата: 18.12.2023 13:28
Кількість переглядів: 26

За зазначених обставин ви маєте право на субсидію, оскільки отримуєте пенсію за віком (на отримувачів пенсії за вислугу років, по інвалідності та у зв’язку з втратою годувальника ця норма не поширюється) та крім житла, отриманого в  спадщину, маєте лише одне житлове приміщення. 

Водночас ваше право на субсидію зберігається за умови, що жодне із житлових приміщень, яке перебуває у власності (у тому числі, на яке оформлено право на спадщину), не здається в оренду, що підтверджується актом обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства (пункт 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 848).

Довідково

Якщо рішення про призначення (відновлення) житлової субсидії приймається на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства/фактичного місця проживання особи, такий акт складається посадовою особою виконавчого органу за зверненням громадянина та передається до органу Пенсійного фонду України (пункт 9 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 848).

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь