A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Суд відправив за ґрати ухилянта від мобілізації

Дата: 01.01.2024 15:28
Кількість переглядів: 114

За публічного обвинувачення прокурорів Летичівської окружної прокуратури суд визнав винним 29-річного мешканця с. Кальня в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України).

У ході судового розгляду прокурором доведено, що у березні 2023 року чоловік пройшов військово-лікарську комісію, за результатами якої був визнаний придатним до військової служби у десантно-штурмових військах, після чого отримав повістку (бойову) з вимогою про прибуття на вказану дату і час до РТЦК та СП. У визначений день, чоловік прибув РТЦК та СП, однак через деякий час, нехтуючи конституційними обов’язками громадянина України, спрямованими на захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, не маючи поважних причин на звільнення чи відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, самовільно покинув межі РТЦК та СП та після цього не прибув для направлення в складі сформованої команди у розпорядження командира військової частини для подальшого проходження військової служби в Збройних Силах України.

В суді обвинувачений свою вину не визнав, надаючи при цьому суперечливі показання з метою уникнення кримінальної відповідальності.

 Дослідивши всі докази сторони обвинувачення, суд прийняв рішення призначити чоловіку покарання у виді 3 років позбавлення волі.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

 

Заступник керівника Летичівської

окружної прокуратури          Віталій ГРИНЬКІВ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь