Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Судитимуть жителя Вовковинецької громади за незаконну порубку дерев та подальшу легалізацію майна одержаного злочинним шляхом

Дата: 20.06.2024 17:35
Кількість переглядів: 66

Летичівською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальні акти стосовно громадянина, який обвинувачують у незаконній порубці дерев у захисних лісових насадженнях та у використані, розпорядженні майном, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 246, ч.1 ст.209 КК України).

За даними слідства, в першій декаді лютого 2024 року обвинувачений не маючи жодних дозвільних документів  здійснив незаконну порубку 20 дерев породи тополя у захисних лісових насадженнях ділянки автодороги С230509 «Плюшки – Вовковинці» км 0+000 – км 4+000 (дві сторони) на території Вовковинецької селищної ради, Хмельницької області. 
Надалі обвинувачений розпиляв вказані колоди на дошки, збив з них дерев'яні щити для вантажів (піддони) та продав на ринках Хмельницького.
Своїми злочинними діями обвинувачений спричини шкоду навколишньому природному середовищу на загальну суму понад 710 тис. грн.
У разі визнання обвинуваченого винуватими у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 246, ч.1 ст.209 КК України, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 7 років з конфіскацією майна. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь