A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Свято Шевченка в Коричинцях

Дата: 09.03.2018 19:38
Кількість переглядів: 916

Фото без описуШануймо слово Кобзаря
Минуло 204 років від дня народження Т.Г Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні його слава живе поміж нами. Шевченко – це наша душа, це наша мудрість, це наша сила.

9 березня в Коричинецькому СБК відбулась літературно-музична година «Шануймо слово Кобзаря» на яку завітали учні школи , молодь села.

Завбібліотекою ознайомила всіх присутніх з дивовижною долею Т.Г. Шевченка, яка складалася на тернистих шляхах поетового життя, його вірші писались то в мандрах, то в казематах, хоча більшість поезій написано поза межами рідного краю, але наскрізно струменить у них світлий образ України. Т.Г. Шевченко писав: «Історія мого життя складає частину історії моєї Батьківщини»

Учні 6,7.8 класів з любов ю в серці декламували вірші Кобзаря, виконували пісні написані на його слова. З великою майстерністю інсценізували «Тополю», в якій роль

Мар яни виконувала Бевз Анастасія, мати - Гончар Каріна, бабусею була Висілик Анастасія.

Проведено конкурс на кращого читця віршів Шевченка. Читачі з великим задоволенням переглянули відеофільм «Життя і творчість Шевченка».

Тарас був одним з великих пророків, титаном духу, пам ять про великого Кобзаря вічно житиме в народі, геніального сина України, поборника святої правди.

Народ, який має такого поета, як Шевченко, і таку вічну книгу як «Кобзар – безсмертний. У ній переплелися доля селянки-кріпачки, з долею всієї неньки України,

боротьба гайдамаків та козаків з боротьбою народу за щастя і волю. Духовну велич і красу народу він підніс на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь