Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ПФУ інформує

УРЯД СПРОСТИВ ПРОЦЕДУРУ ЗВЕРНЕННЯ ВЕТЕРАНІВ ДО ОРГАНІВ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ ПІЛЬГ

На урядовому порталі оприлюднено постанову Кабінету Міністрів України від 17.01.2023 № 37 “Про внесення змін до пункту 5 Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги“.

11:26:00 26.01.2023

У ТРУДОВІЙ КНИЖЦІ, ЯКА БУЛА ОФОРМЛЕНА ЩЕ В РАДЯНСЬКІ ЧАСИ, ВИПРАВЛЕНО МОЄ ІМ’Я (НАТАЛІЯ НА НАТАЛЯ), І В КУТКУ ТРУДОВОЇ КНИЖКИ Є ЗАПИС З ПЕЧАТКОЮ «ВИПРАВЛЕНОМУ ВІРИТИ». Я ЗБИРАЮСЬ НА ПЕНСІЮ. ЧИ ПРАВИЛЬНО ЗРОБЛЕНО ВИПРАВЛЕННЯ? ЯК МАЄ БУТИ ВИПРАВЛЕНО І

Трудова книжка — це основний документ, що підтверджує стаж роботи людини до 1 січня 2004 року. Водночас прізвище, ім’я, по батькові, людини (ПІБ), зазначені в трудовій книжці, мають відповідати ПІБ за паспортом.

11:24:33 26.01.2023

ХТО МОЖЕ РОЗРАХОВУВАТИ НА СТРАХОВІ ВИПЛАТИ З ВІДШКОДУВАННЯ ШКОДИ, ЗАПОДІЯНОЇ ВНАСЛІДОК НЕЩАСНОГО ВИПАДКУ НА ВИРОБНИЦТВІ АБО ПРОФЕСІЙНОГО ЗАХВОРЮВАННЯ?

Згідно із статтею 1 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування“, у новій редакції, яка набула чинності 1 січня 2023 року, страхові виплати з відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання здійснюються особам, які є застрахованими у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

11:23:40 26.01.2023

СТРАХОВІ ВИПЛАТИ ЗДІЙСНЮЄ ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ: ЩО ЦЕ ОЗНАЧАЄ ДЛЯ РОБОТОДАВЦІВ ТА ЗАСТРАХОВАНИХ ОСІБ

Згідно із Законом України №2620-ІХ від 21.09.2022 набула чинності оновлена редакція Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», відповідно до якої уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві визначено Пенсійний фонд України.

09:24:48 12.01.2023

ДО УВАГИ СТРАХУВАЛЬНИКІВ ТА ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я!

З 01 січня 2023 року до Пенсійного фонду України передано функції Фонду соціального страхування України, зокрема щодо здійснення профілактики та розслідування нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. Заклади охорони здоров’я відповідно до вимог Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 337 (зі змінами) зобов’язані повідомити головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області про звернення потерпілого з посиланням на нещасний випадок та/або гостре професійне захворювання (отруєння) на виробництві (у разі можливості з висновком про ступінь тяжкості травм): невідкладно за телефонами 0 (382) 75 25 04, 0 (382) 75 25 24 або електронною поштою post@km.pfu.gov.ua; та протягом доби на паперовому носії до будь-якого сервісного центру головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області.

09:21:12 12.01.2023

РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО ВИПЛАТ ЗА ЛІКАРНЯНИМИ, ПО ВАГІТНОСТІ ТА ПОЛОГАХ

Підставою для нарахування лікарняних виплат є е-лікарняний або листок непрацездатності, який формується на основі електронного медичного висновку лікаря. Такий е-лікарняний автоматично потрапляє до Електронного реєстру листків непрацездатності, а повідомлення про відкриття  е-лікарняного надійде роботодавцю в кабінеті страхувальника на порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Документи для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності розглядаються не пізніше десяти робочих днів з дня їх надходження. Виплата за лікарняним буде проведена в разі, якщо він отримає статус «Готовий до сплати», що відображається в особистому кабінеті на порталі Пенсійного фонду України. Термін зміни статусу становить 7 днів після дати відкриття лікарняного.

09:20:55 12.01.2023

З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТРАХОВІ ВИПЛАТИ ЗДІЙСНЮЄ ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області інформує, що  01 січня 2023 року набула чинності оновлена редакція Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування», відповідно до якої уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку визначено Пенсійний фонд України.

08:39:41 10.01.2023

ВІДПОВІДІ НА НАЙПОШИРЕНІШІ ПИТАННЯ ЩОДО СТРАХОВИХ ВИПЛАТ

З 1 січня 2023 року набула чинності оновлена редакція Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», відповідно до якої  страхові виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві здійснюватиме не Фонд соціального страхування України (ФССУ), а Пенсійний фонд України. У зв’язку з цим, у багатьох українців виникають питання щодо страхових виплат: чи буде держава виплачувати їх далі, куди звертатися за призначенням тощо. Надаємо відповіді на найбільш актуальні питання.

08:37:26 10.01.2023

МЕДИЧНИЙ ВИСНОВОК ТА ЕЛЕКТРОННИЙ ЛІКАРНЯНИЙ: ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ТА ЯК ОТРИМАТИ?

Це два різних електронних документи, що генеруються та зберігаються у різних державних електронних реєстрах, водночас, тісно пов’язані між собою, оскільки засвідчують факт тимчасової непрацездатності людини.  

08:35:03 10.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь