Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ПФУ інформує

Уклала договір про добровільну участь з Пенсійним фондом України, сплачувала внески протягом трьох місяців, а у квітні вийшла заміж та змінила прізвище. Чи потрібно вносити зміни в договір?

Укладений з Пенсійним фондом України договір про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування (Договір приєднання) діє до кінця поточного календарного року (тобто до 31 грудня 2024 року). Протягом зазначеного періоду внесення змін до вже укладеного договору не передбачено.  

15:04:24 05.06.2024

Протягом 2001-2002 років працював у лісгоспі, маю відповідний запис у трудовій книжці, але відбиток печатки, який поставлено під час звільнення, - нечіткий. Водночас в особистому кабінеті на вебпорталі я бачу дані про цей період роботи. Чи можуть взя

В особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України людина може ознайомитись з інформацією про наявний страховий стаж та розмір заробітної плати, яка враховується для розрахунку пенсії.

15:02:27 05.06.2024

Отримувачам житлових субсидій та пільг, які у 2022 році проживали на тимчасово окупованих територіях або територіях активних бойових дій, потрібно звернутись за продовженням виплат

Урядом прийнято рішення про відновлення з червня 2024 року загального порядку призначення та виплати житлових субсидій і пільг для осіб, які отримували такі виплати за окремим централізованим механізмом, визначеним постановою Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 № 215 “Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану” (далі – Постанова № 215).

14:53:16 05.06.2024

У зв’язку із завершенням опалювального сезону змінився розмір житлової субсидії за квітень

Житлова субсидія призначається з місяця звернення до кінця опалювального сезону і розраховується з урахуванням тривалості опалювального сезону з 16 жовтня по 15 квітня включно.

14:49:44 05.06.2024

Працюю вчителем, чи можу я оформити лікарняний для догляду за хворою мамою?

Так, застраховані особи можуть оформити допомогу по тимчасовій непрацездатності для догляду за хворим повнолітнім членом сім’ї (старше 14 років). Така допомога надається з першого дня непрацездатності, але не більш як на три календарні дні. У виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби члена сім’ї та побутових обставин, термін лікарняного може бути продовжено не більш як на сім календарних днів (стаття 15 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”).

14:46:09 05.06.2024

Отримую пенсію по втраті годувальника на неповнолітню дитину. Чи буде продовжуватися виплата пенсії дитині, якщо її всиновить вітчим?

Пенсія у зв'язку із втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім’ї померлого годувальника, які були на його утриманні (стаття 36 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”). Дітям пенсія у зв'язку із втратою годувальника призначається незалежно від того, чи були вони на утриманні годувальника.  Неповнолітні діти, які мають право на пенсію у зв'язку із втратою годувальника, зберігають це право і в разі їх усиновлення.

14:44:48 05.06.2024

Коли пенсіонер зможе отримати частину пенсії, що надійшла на його ім’я як благодійна пожертва?

Благодійний персоналізований внесок, або благодійна пожертва, здійснена на користь конкретного пенсіонера, включається у виплатні документи не пізніше одного місяця з дня надходження коштів. Пенсіонерові, зазначеному в платіжній інструкції, спрямовується 70 відсотків благодійної пожертви. Фінансування коштів здійснюється відповідно до дат виплати пенсії (пункт 6 Постанови правління Пенсійного фонду України від 15 лютого 2023 року № 8-1 “Про затвердження Порядку сплати благодійної пожертви та виплати її частини пенсіонерові”(зі змінами)).

14:42:13 05.06.2024

Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію, відновлюється після її проходження

До 31 березня 2024 р. для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами ДО 24 лютого 2022 р., тривав процес проходження фізичної ідентифікації. Це необхідно для того, щоб перевірити, чи дійсно кошти від держави отримує саме та особа, якій вони призначені.

14:40:50 05.06.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь