A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ПФУ інформує

РОЗПОЧАЛА СВОЮ ТРУДОВУ ДІЯЛЬНІСТЬ У 1994 РОЦІ, АЛЕ ТІЛЬКИ ЗАРАЗ ПОМІТИЛА, ЩО В ТРУДОВІЙ КНИЖЦІ І ДОСІ ЗАЗНАЧЕНЕ МОЄ ДІВОЧЕ ПРІЗВИЩЕ. ХТО І ЯК МОЖЕ ЗМІНИТИ ЗАПИС?

Якщо у трудовій книжці виявлено неправильне написання прізвища, виправити ці дані може роботодавець, у якого ви працюєте зараз. Колишнє прізвище має бути закреслено однією рискою і поряд записане нове. При цьому на внутрішньому боці обкладинки обов'язково вказати інформацію про документ, на підставі якого виправлено запис (паспорт, свідоцтво про шлюб тощо), його реквізити: номер та дата видачі. Ця інформація має бути завірена підписом відповідальної особи та печаткою (за наявності). Якщо ви наразі не працюєте, для виправлення запису можна звернутися на підприємство, де такий запис було зроблено. Якщо підприємство, яке внесло до трудової неправильний або неточний запис, ліквідоване, відповідний запис робить його правонаступник. Довідково Трудова книжка є основним документом, що підтверджує стаж роботи за період до впровадження персоніфікованого обліку у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. З 1 січня 2004 року інформація про страховий стаж зараховується лише за даними реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

16:54:09 05.01.2024

ЯК ЗМІНИТЬСЯ РОЗМІР ПЕНСІЙ З 1 СІЧНЯ 2024 РОКУ

Закон України “Про Державний бюджет України на 2024 рік” передбачає підвищення в 2024 році, зокрема, розмірів прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати.

16:53:21 05.01.2024

Я – УЧАСНИК БОЙОВИХ ДІЙ. НАРАЗІ ПЕРЕБУВАЮ ЗА КОРДОНОМ. МАЮ БАЖАННЯ ВІДМОВИТИСЯ ВІД ПРИЗНАЧЕНИХ МЕНІ ПІЛЬГ НА СПЛАТУ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ. ЯК ЦЕ ЗРОБИТИ?

Відповідно до статті 12 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” учасники бойових дій мають право, зокрема, на знижку оплати за користування житлом та комунальними послугами.

16:52:11 05.01.2024

ЧИ ВРАХОВУВАТИМЕТЬСЯ ПРИ ПРИЗНАЧЕННІ СУБСИДІЇ В ДОХІД БАБУСІ – ПЕНСІОНЕРКИ ПЕНСІЯ ПО ВТРАТІ ГОДУВАЛЬНИКА, ЯКУ ВОНА ОТРИМУЄ НА ОНУКА 2006 РОКУ НАРОДЖЕННЯ ЯК ОПІКУН, ЯКЩО ВІН ПРОПИСАНИЙ І ПРОЖИВАЄ ЗА ІНШОЮ АДРЕСОЮ?

Ні. У разі, якщо бабуся-опікун і підопічний онук прописані та проживають за різними адресами, при зверненні бабусі за призначенням житлової субсидії за зареєстрованим / задекларованим місцем проживання, розмір пенсії у зв’язку з втратою годувальника, яку вона отримує на онука, в її сукупний дохід не враховується (пункт 23 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848).

13:29:33 18.12.2023

ОТРИМУЮ ПЕНСІЮ ЗА ВІКОМ, МАЮ КВАРТИРУ. ВОСЕНИ У СПАДЩИНУ ОДЕРЖАВ КВАРТИРУ І БУДИНОК, ЯКІ ОФОРМИВ НА СЕБЕ. ЧИ МОЖУ РОЗРАХОВУВАТИ НА СУБСИДІЮ?

За зазначених обставин ви маєте право на субсидію, оскільки отримуєте пенсію за віком (на отримувачів пенсії за вислугу років, по інвалідності та у зв’язку з втратою годувальника ця норма не поширюється) та крім житла, отриманого в  спадщину, маєте лише одне житлове приміщення. 

13:28:15 18.12.2023

УРЯД ПОДОВЖИВ ТЕРМІН ДЛЯ ЗВЕРНЕННЯ ЗА РАЗОВОЮ ДОПОМОГОЮ ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ ВЕТЕРАНАМ ВІЙНИ, ЯКІ ПРОХОДЯТЬ СЛУЖБУ

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2023 № 754 “Деякі питання соціального захисту ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань“ для забезпечення виплат допомоги до Дня Незалежності України особам, які належать до ветеранів війни, проходять службу та не є пенсіонерами, міністерства та відомства, військові формування, підприємства, установи, організації мали подати Пенсійному фонду України інформацію про таких осіб не пізніше ніж до 1 жовтня поточного року.            Постановою від 24.11.2023 № 1238 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2023 р. № 754“ Уряд подовжив термін подання інформації про таких осіб Пенсійному фонду України до 10 грудня поточного року.

17:31:31 03.12.2023

СТВОРИТИ Е-ТРУДОВІ КНИЖКИ СТАЛО ЩЕ ПРОСТІШЕ

В еру цифровізації одним із важливих процесів, які наразі відбуваються в Україні, є 5-річний перехідний період до ведення трудових книжок працівників в електронній формі відповідно до Закону України від 05 лютого 2021 року №1217-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі”.

17:22:29 03.12.2023

ДЛЯ НАДАННЯ ДОДАТКОВОЇ ПІДТРИМКИ НА ПРИДБАННЯ ТВЕРДОГО ПАЛИВА ОДЕРЖУВАЧІ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ І ПІЛЬГ МАЮТЬ НАДАТИ ЗГОДУ НА ЗБІР, ПЕРЕДАЧУ ТА ОБРОБКУ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

Уряд визначив, що для отримання додаткової підтримки на придбання твердого пічного побутового палива за рахунок міжнародних партнерів, одержувач житлової субсидії / пільги має надати згоду на збір, передачу та обробку своїх персональних даних та даних членів домогосподарства (постанова Кабінету Міністрів України від 07.11.2023 № 1173 “Про реалізацію протягом опалювального сезону 2023 – 2024 років експериментального проекту щодо надання додаткової підтримки населенню на придбання твердого пічного побутового палива“).

11:49:34 01.12.2023

ЧИ ПРИЗНАЧАТЬ ЖИТЛОВУ СУБСИДІЮ, ЯКЩО ДОМОГОСПОДАРСТВО МАЄ ЗЕМЕЛЬНИЙ ПАЙ?

Наявність земельного паю не впливає на право отримання житлової субсидії. Водночас, при розрахунку субсидії враховується дохід, який приносить домогосподарству земельний пай (за той період, коли його отримано).      Якщо земельний пай не здається в оренду і не приносить доходу, сам факт його наявності не позначається на призначенні домогосподарству житлової субсидії.

11:48:44 01.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь