A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ПФУ інформує

ЧИ МОЖЕ ОСОБА З ІНВАЛІДНІСТЮ З ДИТИНСТВА ОДНОЧАСНО ОТРИМУВАТИ І ПЕНСІЮ ПО ВТРАТІ ГОДУВАЛЬНИКА, І СОЦІАЛЬНУ ДОПОМОГУ?

Особа з інвалідністю з дитинства, якій інвалідність встановлено у віці до 18 років та яка отримує державну соціальну допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю”, може одночасно отримувати пенсію у зв’язку з втратою годувальника, за наявності такого права.

11:47:36 01.12.2023

ЧИ ВРАХОВУЄТЬСЯ ДО СУКУПНОГО ДОХОДУ СІМ’Ї ПРИ ПРИЗНАЧЕННІ СУБСИДІЇ ОДНОРАЗОВА МАТЕРІАЛЬНА ДОПОМОГА НА ОЗДОРОВЛЕННЯ?

Допомога, компенсація, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності і є одноразовою та отримана протягом одного календарного року, не враховується до середньомісячного сукупного доходу домогосподарства (пункт 7 Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для усіх видів державної соціальної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 №632).

11:46:30 01.12.2023

ОДЕРЖУВАЧІ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ ОТРИМАЮТЬ ДОДАТКОВУ ПІДТРИМКУ НА ПРИДБАННЯ ТВЕРДОГО ПАЛИВА

Набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 07.11.2023 № 1173 “Про реалізацію протягом опалювального сезону 2023 – 2024 років експериментального проекту щодо надання додаткової підтримки населенню на придбання твердого пічного побутового палива“. 

11:42:50 01.12.2023

МИ ПРОДАЛИ БУДИНОК В ЗАПОРІЖЖІ І ПРИДБАЛИ ЖИТЛО В БРОВАРАХ. ЧИ ПРИЗНАЧАТЬ НАМ СУБСИДІЮ?

 Житлову субсидію можуть призначити за умови документального підтвердження, що нове житло було придбане протягом шести місяців після продажу іншої квартири (будинку), і це єдине житлове приміщення у власності особи. При цьому доходи від такого продажу не враховуються у сукупний дохід домогосподарства (п. 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848).

11:41:32 01.12.2023

МЕНІ, КОЛИШНЬОМУ ВІЙСЬКОВОМУ, ПРИ ОБЧИСЛЕННІ КАЛЕНДАРНОЇ ВИСЛУГИ РОКІВ НЕ ВРАХОВАНО МАЙЖЕ РІК СЛУЖБИ. У КОГО З’ЯСУВАТИ ПРИЧИНУ?

Підготовку документів для призначення пенсій військовослужбовцям (крім військовослужбовців строкової служби), у тому числі документів про тривалість вислуги років, здійснюють уповноважені органи міністерств і відомств, в яких особи проходили службу.             Тобто, з питанням щодо обчислення строків вислуги років військовослужбовцю необхідно звертатися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання.

11:40:20 01.12.2023

У ЯКИХ ВИПАДКАХ МОЖЕ БУТИ ПРИЗНАЧЕНО ЖИТЛОВУ СУБСИДІЮ, ЯКЩО ДОМОГОСПОДАРСТВО МАЄ ЗАБОРГОВАНІСТЬ ЗІ СПЛАТИ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ?

Житлова субсидія не призначається, у тому числі на наступний період, якщо домогосподарство має прострочену понад три місяці (на дату надання інформації) заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг чи витрат на управління багатоквартирним будинком, що виникла протягом трьох років, і загальна сума якої (на день звернення за призначенням житлової субсидії) перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн). 

14:13:05 26.10.2023

РОЗМІР ДОПОМОГИ ПО ТИМЧАСОВІЙ НЕПРАЦЕЗДАТНОСТІ

Відповідно до статті 17 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності застрахованих осіб залежить від страхового стажу та виплачується як:

14:11:28 26.10.2023

ЯКІ ПІЛЬГИ НА ОПЛАТУ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ МАЄ ВДОВА ЗАГИБЛОГО ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ?

Пільги, що надаються вдові загиблого Захисника України, визначено статтею 15 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. Однією з пільг є 50-відсоткова знижка на оплату комунальних послуг.

11:13:19 13.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь