A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Інформація

ЧОМУ «МОЛОДШАЮТЬ» СЕРЦЕВО-СУДИННІ ЗАХВОРЮВАННЯ?

Серцево-судинні захворювання (ССЗ) залишаються основною причиною смерті населення. Останніми роками цей показник знижується несуттєво, незважаючи на зусилля наукової спільноти та закладів системи громадського здоров’я. Все частіше експерти висловлюють стурбованість тим, що в останні десятиліття деякі ССЗмають тенденцію до змолодшення і зустрічаються у молодих людей віком 20, 30 і 40 років. Ця ситуація відповідає зростанню поширеності традиційних серцево-судинних факторів ризику, таких як ожиріння та цукровий діабет 2-го типу, серед молодих людей. До яких додаються вікові фактори ризику, такі як зловживання психоактивними речовинами, протизаплідні засоби та захворювання, пов’язані з вагітністю, що також корелюють із збільшенням частоти ССЗ.

09:57:22 01.05.2024

Асоціація міст України презентувала Концепцію відновлення місцевого самоврядування

Концепцію відновлення місцевого самоврядування України затверджено Правлінням Асоціації міст України. АМУ спільно з міжнародними партнерами, пропонуємо наступний крок для продовження розвитку демократії.

22:36:05 23.04.2024

Що таке кашлюк

    Кашлюк – це вкрай заразне захворювання дихальних шляхів, викликане бактерією. Кашлюк легко поширюється  від зараженої людини, яка є джерелом інфекції ,становлячи загрозу для оточуючих вже з перших днів активного перебігу хвороби. Найбільша ймовірність передачі інфекції відбувається з появою перших симптомів. Головним чином повітряно-крапельним шляхом при кашлі чи чханні. Захворювання більш характерне для дітей та підлітків, але хворіти можуть також і дорослі. Багато дітей, які заразилися кашлюком, страждають від нападів кашлю протягом 4-8 тижнів.

22:19:27 23.04.2024

24-30 квітня — Всесвітній тиждень імунізації

У третій декаді квітня ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” традиційно долучається до заходів у рамках Всесвітнього, Європейського та Українського тижнів імунізації. На Хмельниччини усе заплановане цьогоріч проходить під гаслом “Вакциновані — Захищені!”.

22:18:49 23.04.2024

Сальмонельоз-небезпечне захворювання

              Одним з найнебезпечніших інфекційних захворювань вважається сальмонельоз, збудниками якого є мікроби, що відносяться до роду Salmonella.                         Джерело небезпечної інфекції - це тварини (як носії, так і хворі) або ж люди. Дуже часто хвороботворні бактерії поширюють птиці, причому переважно водоплавні (лебеді, гуси та качки), а також різні дикі тварини .                        Шлях зараження сальмонельозом - через їжу. Найчастіше інфікування відбувається через вживання в їжу заражених мікробами продуктів. Сальмонели можуть потрапити в продукти не тільки безпосередньо від тварин, але і під час транспортування, фасування, продажу та процесу приготування.                        Мікроби надзвичайно стійкі в зовнішньому середовищі, вони довго зберігаються і продовжують активно розмножуватися в м'ясних або молочних продуктах. Нерідко сальмонелу можна виявити в м'ясних салатах, м'ясному фарші, яйцях, ковбасах, заливних стравах, а також у фруктах, ягодах і овочах. Часом інфекція може передаватися через воду.                          Інкубаційний період коливається від 6 годин до 2-3 діб. Хвороба може перебігати в легкій формі. Проте, в деяких випадках, пов'язане з хворобою зневоднення може становити загрозу для життя. Симптоми сальмонельозу: підвищення температури, головний біль, слабкість, нездужання, біль в животі, нудота, блювання, діарея.   

11:05:01 12.04.2024

За позовом прокуратури зайво сплачені кошти під час закупівлі електрики підлягають поверненню до бюджету

За результатами розгляду позову Летичівської окружної прокуратури Вовковинецькій територіальній громаді буде повернуто надмірно сплачені кошти в сумі понад 43 тис грн за закупівлю електроенергії.

11:04:58 12.04.2024

Забрав квіти з могили полеглого захисника – повідомлено про підозру жителю Деражнянщини

За процесуального керівництва Летичівської окружної прокуратури повідомлено про підозру 19-річному жителю Деражнянщини у незаконному заволодінні предметами, що знаходились на могилі, вчиненого з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 297 КК України).

11:03:35 12.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь