A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Інформація

Ухилення від призову під час мобілізації. Чергового ухиляната від мобілізації засуджено до позбавлення волі

Летичівською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення в кримінальному провадженні щодо жителя с. Галузинці, Деражнянської територіальної громади, який ухилився від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 Кримінального кодексу України).

20:54:27 10.01.2024

Бонус-міф. Стрес — основна причина серцево-судинних захворювань

Це не зовсім так. Тривалий патологічний стрес негативно впливає на всі системи нашого організму, і серце та мозок — не виняток. Однак стрес є лише одним із факторів ризику серцево-судинних захворювань. І точно не головним. А взагалі стресовий стан — це захисна реакція організму, що мобілізує його сили. І у “розумних” кількостях стрес може навіть бути корисним.

21:38:26 02.01.2024

За позовом прокуратури зайво сплачені кошти під час закупівлі електрики підлягають поверненню до бюджету

За результатами розгляду позову Летичівської окружної прокуратури Деражнянській територіальній громаді буде повернуто надмірно сплачені кошти в сумі понад 80 тис грн за закупівлю електроенергії.

15:29:35 01.01.2024

Суд відправив за ґрати ухилянта від мобілізації

За публічного обвинувачення прокурорів Летичівської окружної прокуратури суд визнав винним 29-річного мешканця с. Кальня в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України).

15:28:28 01.01.2024

Міф №8. Кардіохірургія вирішить усі проблеми з серцем

 Так, хірург дійсно може врятувати життя при інфаркті або ж допомогти знизити інтенсивність нападів при стенокардії. Однак, хвороба буде прогресувати далі, адже сучасна кардіологія — не панацея. І жодна операція не зможе повністю відновити здоров’я.  Не покладайся на чудеса кардіохірургії, а щодня роби маленькі кроки, аби зберегти здорове серце:   відмовся від вживання тютюну та алкоголю;   збалансовано харчуйся;   будь фізично активним;   регулярно відвідуй свого сімейного лікаря.  Більше про серцево-судинні хвороби та їх фактори ризику: https://cvd.phc.org.ua/  #СтаньНаВартіСвогоСерця  Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».

21:24:15 25.12.2023

Міф №7. Алкоголь запобігає серцево-судинним захворюванням

 Кажуть, що алкоголь покращує капілярний кровотік, нормалізує артеріальний тиск і навіть знижує рівень цукру в крові.  Так і є, проте ефект триває до 30 хвилин. А після цього, навпаки, відбувається тромбування судин і різке підвищення тиску.  А щодо зниження рівня глюкози: насправді алкоголь стимулює апетит, відповідно, ми починаємо більше їсти — і це лиш підвищує рівень цукру в крові, паралельно порушуючи обмін речовин.   Всесвітня організація охорони здоров’я наголошує: безпечної дози алкоголю не існує. Тож краще відмовитися від нього взагалі.  Натомість, тверезе життя знизить ризик розвитку хвороб серця, підвищить твою уважність та допоможе покращити стосунки з близькими   Дізнайся про фактори ризику серцево-судинних захворювань тут: https://cvd.phc.org.ua/  #СтаньНаВартіСвогоСерця  Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».

10:59:44 20.12.2023

Міф №6. Немає сенсу кидати курити при тривалому стажі

 Інколи цей міф звучить ще й так: «мені вже пізно кидати курити». Та насправді після твоєї останньої викуреної сигарети:   через 20 хвилин нормалізуються пульс та артеріальний тиск;   через 12 годин кров повністю очищується від чадного газу;

12:58:13 18.12.2023

"Якщо я не відчуваю підвищення тиску — значить, він у мене нормальний"

Та насправді ми зовсім не відчуваємо «стрибки» артеріального тиску. А такі симптоми, як головний біль, запаморочення, мушки перед очима — це судинні реакції на різке підвищення або зниження тиску.    Якщо у людини тиск стабільно тримається на позначці 160/100, і вона не відчуває вищезгаданих ознак — це є небезпечною ознакою артеріальної гіпертензії, і її судини щосекунди руйнуються під дією тиску.   Не чекай на небезпечні симптоми — регулярно звертайся до сімейного лікаря, щоб слідкувати за рівнем артеріального тиску та вчасно запобігти хворобам  Дізнайся більше про фактори ризику серцево-судинних захворювань на сайті: https://cvd.phc.org.ua/  #СтаньНаВартіСвогоСерця  Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».

12:57:57 18.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь