A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Інформація

Недостатня фізична активність - як фактор ризику ССЗ

 Коли життя минає в режимі “дім — робота — дім”, буває важко знайти час на фізичні навантаження. Проте без достатньої фізичної активності страждає весь організм і серце, зокрема. Якщо у тебе переважає сидячий спосіб життя, то:  сила скорочень серця слабшає;  тонус судин знижується;  працездатність зменшується. А це може призвести до серйозних захворювань серцево-судинної системи — артеріальної гіпертензії, ішемічної хвороби серця, інфаркту, інсульту тощо.  ВООЗ рекомендує дорослим щонайменше 150-300 хвилин помірної та інтенсивної активності на тиждень. А це близько 30 хвилин на день  Що більше — то краще!  Регулярна фізична активність допомагає знизити артеріальний тиск та контролювати вагу, а також зміцнює скелетно-м'язові тканини, розвиває координацію, знижує рівень стресу й підвищує загальний тонус організму. Рух — це життя, і цим усе сказано  А якщо ти маєш проблеми із серцем, поговори зі своїм сімейним лікарем щодо типу й тривалості фізичних навантажень. А також виконуй фізичні вправи, контролюючи пульс  Дізнайся про свій ризик розвитку хвороб серця і судин за допомогою швидкого тесту на сайті: https://cvd.phc.org.ua/ Стань на варті свого серця — додай більше руху до життя! #СтаньНаВартіСвогоСерця Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».

21:19:37 25.11.2023

Зірки на варті серця: відмова від тютюну.

Безпечного куріння не існує! Проста й давно відома істина, що стосується як звичайних сигарет, так і електронних, а також тютюнових виробів для нагрівання й кальянів.  У Міжнародний день відмови від куріння важливо нагадати: вживання тютюну щороку забирає 130 тисяч життів українців й призводить до серцево-судинних хвороб, зокрема, інфаркту та інсульту. Проте цю залежність може подолати кожен — потрібна сила волі, бажання та віра у себе   Телеведуча Марічка Падалко вже давно є однією з представниць антитютюнового руху та знає кілька доказових рекомендацій, які точно допоможуть тобі при відмові від куріння:  Розкажи про своє рішення відмовитися від тютюну чи е-сигарет близьким, адже їхня підтримка найважливіша.  Признач дату відмови від куріння протягом 2-х наступних тижнів — це допоможе тобі не зійти зі шляху.  Склади перелік ситуацій, коли ти зазвичай куриш, та намагайся їх уникати.  Позбався нагадувань про куріння. Викинь з дому, авто та робочого місця усі тютюнові вироби, запальнички, попільнички.  Обовʼязково повідом свого сімейного лікаря та отримай безоплатну первинну консультацію щодо того, як кинути курити.  Зазирни на сайт stopsmoking.org.ua — там більше рекомендацій про те, як скласти план відмови від куріння.

21:11:39 25.11.2023

Чому важливо відвідувати сімейного лікаря для запобігання розвитку ССЗ

 Серцево-судинні захворювання — причина №1 передчасної смертності в Україні. Саме вони є причиною 64% усіх летальних випадків, а це - близько 450 тисяч втрачених життів щороку. Проте є хороші новини — на ранніх етапах можна запобігти наслідкам більшості хвороб.

20:30:52 25.11.2023

За позовами прокуратури припинено неправомірне використання землі навчального закладу площею 168 га вартістю понад 33 млн гривень

Рішеннями суду задоволено позови Летичівської окружної прокуратури про визнання недійсними договорів про спільний обробіток 4 земельних ділянок, укладених між ДНЗ «Деражнянський центр професійної освіти» та трьома суб’єктами господарювання.

09:47:06 16.11.2023

Держаудитслужбою виявлено втрати та відшкодовано ресурси місцевих бюджетів

Працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області за десять місяців поточного року зафіксували 112 млн грн втрат та встановили 986 млн грн порушень законодавства у сфері закупівель.

21:56:41 13.11.2023

Інфаркт міокарда: симптоми та перша допомога

46 % смертей серед українців є наслідком ішемічної хвороби серця, гострим проявом якої є інфаркт міокарда  Причому “вік” інфаркту молодшає — і нині його жертвами стає все більше людей, молодших за 30 років.

21:48:55 13.11.2023

У власність держави повернуто земельні ділянки сільськогосподарського призначення, що незаконно перебували у власності громадян рф

Упродовж 2023 року Деражнянським районним судом задоволено 13 позовних заяв Летичівської окружної прокуратури (м.Деражня), поданих в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області про конфіскацію 18 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 24,7372 га вартістю 874 тис. грн., що розташовані на території Деражнянської міської та Вовковинецької селищної територіальних громадах, які незаконно перебували у власності громадян російської федерації та республіки білорусь.

21:29:16 13.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь