A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Інформація

Міф № 4. При серцево-судинних захворюваннях не можна займа-тись фізичною активністю

При серцево-судинних захворюваннях не можна займатись фізичною активністю. Це неправда!   Серце, як автомобіль, створене для постійного руху та любить працювати у жвавому темпі. А обмеження фізичної активності лиш призводить до атрофії серцевого м'яза та прогресування серцевої недостатності — і серце стає неспроможним повноцінно прокачувати кров. Абсолютний мінімум навантажень, доступний кожному, — це помірна ходьба по 30-40 хвилин на день. Можеш більше? Бігай, катайся на велосипеді, стрибай, танцюй!  Серце — це м'яз, створений природою для роботи. Підтримуй його здоров’я завдяки регулярній фізичній активності. Більше про фактори ризику хвороб серця: https://cvd.phc.org.ua/ #СтаньНаВартіСвогоСерця Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».

14:29:35 14.12.2023

Міф №3. З віком тиск підвищується — і це є нормою

З віком артеріальний тиск підвищується — і це нормально. Насправді це твердження правдиве лише частково. З часом стінки судин втрачають свою еластичність, що призводить до підвищення тиску в невеликих межах.

14:02:39 14.12.2023

Міф №2. Зайва вага не впливає на розвиток серцево-судинних захворювань 

Зайва вага не впливає на розвиток серцево-судинних захворювань. Та насправді це працює навпаки — якщо є надлишок ваги серце змушене перекачувати більший об’єм крові й тим самим зношувати свій «ресурс» значно раніше. Як зрозуміти, чи маєш ти зайву вагу? Є кілька способів   Розрахуй індекс маси тіла за формулою: маса (кг) / (зріст * зріст) (м). Якщо показник становить понад 25 — імовірно, у тебе - надлишок ваги, а якщо понад 30 — це може свідчити про наявність ожиріння.  Виміряй окружність талії за допомогою сантиметрової стрічки на рівні пупка. За даними ВООЗ, від 94 см для чоловіків та від 80 см для жінок означають наявність підвищеного ризику появи захворювань, а 102 см та 88 см відповідно — надзвичайно високий ризик.  Зниження ваги навіть на 10% покращить роботу серця, а також зменшить навантаження на спину та суглоби. Аби завжди бути в здоровій формі, звернися до свого сімейного лікаря — він допоможе підібрати збалансований смачний раціон та фізичну активність, яка даруватиме задоволення  Дізнатися більше, як попередити фактори ризику серцево-судинних захворювань: https://cvd.phc.org.ua/ #СтаньНаВартіСвогоСерця Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».

16:43:07 08.12.2023

Хмельницька філія «Газмережі» інформує:

Як сплатити за доставку газу своїй газорозподільній компанії -  Хмельницькій філії «Газмережі» у  Особистому кабінеті? Сплачувати за доставку (розподіл) газу, передавати показання лічильника, а також супроводжувати навіть більше 10 особових рахунків можна зручно у своєму Особистому кабінеті. Наразі грудневі рахунки для сплати вже доступні для користувачів сервісу. 

09:35:22 08.12.2023

Міф №1. Холестерин та жири — це зло для серцево-судинної системи

Холестерин та жири — зло для серцево-судинної системи. Проте це твердження - хибне. Холестерин — це жироподібна речовина, яка надходить до організму з харчовими продуктами та має низку корисних функцій, зокрема:

09:31:13 08.12.2023

Серцево-судинні захворювання є причиною смертності №1 в Україні

Серцево-судинні захворювання є причиною смертності №1 в Україні — їхня частка становить 64% летальних випадків серед усього населення. А основна група ризику — саме чоловіки працездатного віку. Довкола теми серцево-судинних захворювань існує чимало міфів. Наприклад, багато людей вважають, що, маючи хвороби, серця не можна займатись фізичною активністю, що кардіохірургія здатна повністю відновити здоров’я, а холестерин і жири — це суцільне зло для серцево-судинної системи. Лікарі та медсестри Золотоніського центру сімейної медицини готові розвінчати топ-10 міфів про захворювання серця. Дивися відео та пиши у коментарях, у що раніше помилково вірив ти  А дізнатися більше про фактори ризику розвитку серцево-судинних хвороб можна на сайті: https://cvd.phc.org.ua/ #СтаньНаВартіСвогоСерця Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я». 

22:36:12 05.12.2023

Як передати показання лічильника газу Хмельницькій філії «Газмережі»?

З 1 по до 5 грудня, відповідно до чинного законодавства, необхідно передати дані лічильника своїй газорозподільній компанії, яка здійснює доставку газу на Хмельниччині - «Хмельницькій філії «Газмережі».

11:38:23 01.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь