Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ДПС інформує

Застосування РРО та/або ПРРО при реалізації продукції власного виробництва

Деражнянська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області повідомляє,, що відповідно до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» РРО, ПРРО та розрахункові книжки не застосовуються при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва (крім технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння) підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності, крім підприємств торгівлі та громадського харчування, у разі проведення розрахунків у касах цих підприємств, установ і організацій з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних уповноваженою особою відповідного суб’єкта господарювання.

11:51:22 22.04.2021

Код УКТ ЗЕД – обов’язковий реквізит фіскального чеку РРО для підакцизних товарів

Вимоги щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій, програмних реєстраторах розрахункових операцій та модемів для передачі даних та Порядок передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій, програмних реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв’язку до органів Державної податкової служби України затверджено наказом Міністерства фінансів України від 17.10.2020 за №1744/22056 (далі вимоги 1057 та Порядок №1057 відповідно).

12:14:04 16.04.2021

Як платнику податків провести звірку розрахунків з бюджетами та цільовими фондами

Електронний кабінет (ЕК) містить у собі багато сервісів. Один з них дає платникам податків можливість не тільки провести звірку розрахунків з державним та місцевими бюджетами (у режимі реального часу), а й одержати документ, що підтверджує стан розрахунків з бюджетом. Таке право прописане в п. 421.2 ПКУ.

10:54:26 09.04.2021

Громадяни, що надають послуги у вигляді обробітку землі іншим особам мають декларувати доходи

Деражнянська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що громадяни, які мають у власному користуванні техніку та надають послуги у вигляді обробітку землі іншим особам, та не зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності, зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи та включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу.

10:53:38 09.04.2021

Порядок оподаткування доходу від продажу (обміну) транспортних засобів зазнав змін

Деражнянська ДПІ наголошує, що під час декларування доходів отриманих протягом 2020 року слід врахувати зміни, внесені Законом України від 16 січня 2020 року № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві». Зокрема, до ст. 173 Податкового кодексу України, яка регламентує порядок оподаткування операцій з продажу або обміну рухомого.

22:41:55 29.03.2021

Потрібна довідка про стан розрахунків з бюджетом? Заходь в електронний кабінет і надішли запит онлайн

Деражнянська ДПІ інформує, що платник податків має право надіслати запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС через меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету.

22:38:42 29.03.2021

Як скасувати програмні РРО?

Використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО)  мають переваги перед класичними, а саме:

22:37:42 29.03.2021

Як декларувати доходи з продажу нерухомого майна?

Деражнянська ДПІ повідомляє, що згідно із п. 172.1. ст. 172 Податкового кодексу України дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку (включаючи об’єкт незавершеного будівництва таких об’єктів, земельну ділянку, на якій розташовані такі об'єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної статтею 121 Земельного кодексу України залежно від її призначення, та за умови перебування такого майна у власності платника податку понад три роки, не оподатковується.

22:33:39 29.03.2021

Як не потрапити у групу ризиків по РРО/ПРРО та працювати у комфортних умовах правового поля.

Одним із критеріїв відбору платників податків для проведення фактичних перевірок, які реалізовують підакцизну продукцію, є обсяг проведених операцій через РРО/ПРРО, зокрема, суб’єктів господарювання із середньомісячними виторгами, проведеними через реєстратори розрахункових операцій менше, ніж 7 тисяч гривень, - інформують у Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області.

20:13:50 13.03.2021

Фізичні особи - резиденти, які отримали іноземний дохід, мають подати податкову декларацію про майновий стан і доходи

В Україні триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році. Це означає, що якщо ви отримували дохід, з якого не сплатили відповідні податки, або отримали спадщину від родичів не першого-другого ступенів спорідненості, то це привід звернутися до податкової та подати декларацію про майновий стан і доходи. І, звичайно, сплатити податки до 1 серпня поточного року.

22:39:47 04.03.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь