A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ПФУ інформує

Я ПО ПРОФЕСІЇ – ШАХТАР, ПРАЦЮВАВ НА ШАХТІ ПІД ЗЕМЛЕЮ. З БЕРЕЗНЯ 2022 РОКУ ПО МОБІЛІЗАЦІЇ ПРОХОДЖУ ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ. ЧИ БУДЕ МЕНІ ПЕРІОД ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ ЗАРАХОВАНО ДО ПІЛЬГОВОГО СТАЖУ?

Відповідно до статті 8 Закону України від 20.12.1991 № 2011-ХІІ «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», якщо на момент призову на військову службу в особливий період, особа працювала за професією або займала посаду, що дає право на призначення пенсій на пільгових умовах, відповідний період військової служби зарахується до страхового стажу, що дає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах.

20:31:21 11.09.2023

Я ВДОВА. В ЛИПНІ МЕНІ ВИПОВНИЛОСЯ 62 РОКИ, МАЮ 24 РОКИ СТАЖУ. ЧИ МОЖУ Я В 63 РОКИ ВИЙТИ НА ПЕНСІЮ ЗА ВІКОМ АБО НА ПЕНСІЮ ПО ВТРАТІ ГОДУВАЛЬНИКА ЗА ПОМЕРЛОГО ЧОЛОВІКА, ЯКИЙ БУВ ПЕНСІОНЕРОМ?

Відповідно до статті 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” ви можете вийти на пенсію за віком в 63 роки, оскільки маєте необхідну кількість страхового стажу (у 2024 році, коли вам виповниться 63, для виходу на пенсію в цьому віці потрібно мати не менше 21 року стажу).

20:29:03 11.09.2023

ЧИ ЗАРАХОВУЄТЬСЯ ДО СТРАХОВОГО СТАЖУ ДРУЖИНИ ПЕРІОД ДОГЛЯДУ ЗА ЧОЛОВІКОМ, ЯКИЙ Є ПОТЕРПІЛИМ ВНАСЛІДОК НЕЩАСНОГО ВИПАДКУ НА ВИРОБНИЦТВІ І ГРУПИ ІНВАЛІДНОСТІ?

Відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” період догляду за особою з інвалідністю І групи (незалежно від причини інвалідності) зараховується до страхового стажу, якщо людина, яка здійснювала догляд:

20:28:38 11.09.2023

ПРИ ВИХОДІ НА ПЕНСІЮ ОТРИМАВ ГРОШОВУ ДОПОМОГУ В РОЗМІРІ ДЕСЯТИ МІСЯЧНИХ ПЕНСІЙ. ЧИ ВКЛЮЧАЄТЬСЯ ЦЯ ВИПЛАТА ПРИ ПРИЗНАЧЕННІ СУБСИДІЇ ДО СЕРЕДНЬОМІСЯЧНОГО СУКУПНОГО ДОХОДУ ДОМОГОСПОДАОСТВА?

Ні. Не включається. Відповідно до пункту 7 Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для всіх видів державної соціальної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 632, до сукупного доходу при призначенні субсидії не включається допомога, компенсація, яка надається, зокрема, відповідно до законодавства, є одноразовою та отримана протягом одного календарного року. 

20:27:21 11.09.2023

Я ВІДПРАЦЮВАЛА 20 ДНІВ У МИНУЛОМУ МІСЯЦІ. ЗА ЯКИХ УМОВ НЕПОВНИЙ МІСЯЦЬ РОБОТИ ЗАРАХОВУЄТЬСЯ ДО СТРАХОВОГО СТАЖУ ЯК ПОВНИЙ?

Відповідно до частини третьої статті 24 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” страховий стаж в Україні обчислюється в місяцях. Неповний місяць роботи зараховується до страхового стажу як повний за умови, що сума сплачених за цей місяць страхових внесків є не меншою, ніж мінімальний страховий внесок.

14:33:22 22.08.2023

В ПЕРІОД ПРОХОДЖЕННЯ ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ ОТРИМАВ ПОРАНЕННЯ, ВНАСЛІДОК ЧОГО ВИЗНАНИЙ ОСОБОЮ З ІНВАЛІДНІСТЮ ВНАСЛІДОК ВІЙНИ ІІІ ГРУПИ. ПІСЛЯ ЛІКУВАННЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЇ ПРОДОВЖИВ СЛУЖБУ. НА ЯКУ ПЕНСІЮ Я МАЮ ПРАВО?

Особа, якій встановлено інвалідність, в тому числі внаслідок війни, при виконанні умов, визначених законодавством, має право на пенсію.  Умови призначення пенсій по інвалідності військовослужбовцям визначено законами “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб“  та “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“ . 

14:23:50 22.08.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь