Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ПФУ інформує

В ПЕРІОД ПРОХОДЖЕННЯ ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ ОТРИМАВ ПОРАНЕННЯ, ВНАСЛІДОК ЧОГО ВИЗНАНИЙ ОСОБОЮ З ІНВАЛІДНІСТЮ ВНАСЛІДОК ВІЙНИ ІІІ ГРУПИ. ПІСЛЯ ЛІКУВАННЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЇ ПРОДОВЖИВ СЛУЖБУ. НА ЯКУ ПЕНСІЮ Я МАЮ ПРАВО?

Особа, якій встановлено інвалідність, в тому числі внаслідок війни, при виконанні умов, визначених законодавством, має право на пенсію.  Умови призначення пенсій по інвалідності військовослужбовцям визначено законами “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб“  та “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“ . 

14:23:50 22.08.2023

УДОСКОНАЛЕНО МЕХАНІЗМ НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ ПОТЕРПІЛИМ ВНАСЛІДОК НЕЩАСНОГО ВИПАДКУ НА ВИРОБНИЦТВІ АБО ПРОФЕСІЙНОГО ЗАХВОРЮВАННЯ

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 14.07.2023 № 775 “Деякі питання реалізації прав потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання на отримання соціальних послуг“. Що передбачає новий документ і про які зміни йдеться?

11:19:43 09.08.2023

ПОЯСНІТЬ, ЧИ СПРАВДІ ПРИДБАНИЙ ЗА РАХУНОК СПЛАТИ ДОБРОВІЛЬНИХ ВНЕСКІВ СТРАХОВИЙ СТАЖ НЕ МОЖЕ СТАНОВИТИ БІЛЬШЕ ПОЛОВИНИ ЗАГАЛЬНОГО СТРАХОВОГО СТАЖУ?

Законодавчо не встановлено жодних обмежень щодо тривалості періоду, протягом якого допустимо сплачувати добровільні внески у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.  

11:17:09 09.08.2023

МОЇЙ МАМІ У СЕРПНІ ВИПОВНЮЄТЬСЯ 60 РОКІВ, ВОНА МАЄ 29 РОКІВ 9 МІСЯЦІВ СТАЖУ, ЗАРАЗ НЕ ПРАЦЮЄ. НЕВЖЕ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ ЇЙ ПОТРІБНО ЧЕКАТИ ДОСЯГНЕННЯ 63-РІЧНОГО ВІКУ?

Вік виходу на пенсію за віком в Україні визначає тривалість страхового стажу, набутого особою – це 60 або 63, або 65 років. При цьому право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років у 2023 році виникає за наявності в людини 30 років страхового стажу (ст. 26  Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”). 

11:15:28 09.08.2023

ЧИ ПРИЗНАЧАЄТЬСЯ ПЕНСІЯ У ЗВ’ЯЗКУ З ВТРАТОЮ ГОДУВАЛЬНИКА ДИТИНІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯ, ЯКИЙ ЗНИК БЕЗВІСТИ?

Так, пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається, непрацездатним членам сім’ї (в тому числі дітям) годувальника, якому, зокрема, надано правовий статус особи, зниклої безвісти за особливих обставин (ст. 36 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”).

09:52:56 04.08.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь