A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ДПС інформує

Щодо можливості використання платниками податків діючих електронних сервісів ДПС

Понад 130 електронних сервісів Електронного кабінету забезпечують можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом України та іншими нормативно-правовими актами. . Вказаний сервіс доступний з персональних комп’ютерів та смарт-пристроїв, підключених до мережі Інтернет. Функціонал Електронного кабінету постійно доповнюється новими можливостями відповідно до потреб платників податків та законодавчих змін. Повну інструкцію щодо його функціоналу, можливостей режимів та сервісів, відповіді на  популярні запитання тощо розміщено за покликанням https://cabinet.tax.gov.ua/help/

15:30:21 08.12.2023

Іформація щодо платників податків, у яких є податковий борг, оновлюється на офіційному вебпорталі ДПС щоденно

Нагадуємо, що пунктом 35.4 статті 35 Податкового кодексу України встановлено, що  на офіційному веб-порталі центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, оприлюднюється:

15:16:01 08.12.2023

РРО/ПРРО: обов’язкові реквізити, які повинен містити фіскальний касовий чек

Деражнянська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує, що п.п.1 та 2 ст.3 Закону України №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» встановлено, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів/послуг зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО/ПРРО та надавати особам, які отримують або повертають товари/послуги при отриманні товарів/послуг в обов’язковому порядку розрахунковий документ встановленої форми та змісту на повну суму проведеної операції, створений в паперовій та/або електронній формі.

20:59:51 25.11.2023

Повертаємо правильно помилково/зайво сплачені суми податків

Деражнянська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує, що платники мають право на повернення помилково або зайво сплачених сум податків та зборів до бюджетів (крім випадків наявності у такого платника податкового боргу). Для повернення таких сум (крім єдиного внеску) платник податків має подати протягом 1095 днів від дня їх виникнення до територіального органу ДПС за місцем адміністрування (обліку) заяву у довільній формі з зазначенням напряму перерахування коштів. Звертаємо увагу, що подати заяву можна і скориставшись сервісом Електронного кабінету. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС. Вхід до приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису. При створенні Заяви в режимі «Введення звітності» платник самостійно встановлює фільтр за параметрами: «рік», «період», «тип форми», зокрема «J(F)13 Запити». З переліку запитів обирає необхідну форму Заяви («J/F 1302001»), а потім відповідний територіальний орган ДФС: «регіон», «район» (за замовчуванням встановлено орган ДПС за місцем основної реєстрації). Додатково до заяви слід подати копію платіжного документа, на виконання якого помилково та/або надміру сплачений платіж перераховано до бюджету. Для цього у вкладці «Додатки» обирається опція «Додати» документ довільного формату (F/J 1360102) та заповнюються обов’язкові поля форми. 

20:55:32 25.11.2023

Як скасовується помилково проведена сума розрахунків через ПРРО

Деражнянська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій бласті звертає увагу платників податків, що помилково проведену через програмний реєстратор розрахункових операцій суму суб’єкт господарювання може скасувати шляхом формування розрахункового документу повернення товару (фіскальний касовий чек видачі коштів) або шляхом сторнування попереднього чеку та проведення операції продажу повторно.

20:49:29 25.11.2023

Як заповнюються поля у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції на сплату податків та зборів (крім єдиного внеску) на бюджетні рахунки?

Деражнянська ДПІ ГУ ДПС нагадує, що   порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 22.03.2023 № 148 зі змінами та доповненнями (далі – Порядок).

20:46:07 25.11.2023

Щодо реквізитів рахунків для сплати податків, зборів, єдиного внеску та інших платежів до бюджету

Деражнянська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що своєчасне доведення платникам податків реквізитів рахунків для сплати податків, зборів та платежів, відкритих Державною казначейською службою України, відбувається шляхом їх розміщення в Центрах обслуговування платників податків, на офіційному вебпорталі відповідного територіального органу ДПС або на вебпорталі ДПС за посиланням: Головна/Рахунки для сплати платежів (https://tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/).

20:35:45 25.11.2023

Порядок створення РРО щоденного Z-звіту, якщо тривалість робочого дня суб’єкта господарювання становить 24 години?

Інформуємо, якщо суб’єкт господарювання працює цілодобово, то фіскальний звітний чек (щоденний Z-звіт) повинен створюватись реєстратором розрахункових операцій кожного дня по закінченню робочої зміни, але не пізніше 24 години цього дня.

10:17:15 27.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь