A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Інформація

Вживання алкоголю - фактор ризику серцево-судинних захворювань. Чим загрожує спиртне та як від нього відмовитися

Існує міф, що алкоголь знімає стрес. Та насправді алкоголь — це депресант, який пригнічує нервову систему та лиш посилює тривожний стан.  А токсична дія спиртного шкодить серцево-судинній системі: клітини серцевого м'яза особливо чутливі до алкоголю та при цьому повільно відновлюються. Як результат, підвищується ризик розвитку кардіоміопатії, ішемічної хвороби серця, артеріальної гіпертензії, ураження артерій та інсульту.  Пригадай ще один міф — мовляв, помірна кількість алкоголю не загрожує організму. Але це не так. Як наголошує Всесвітня організація охорони здоров'я, безпечної дози алкоголю не існує. Ні одного келиха, ні половини склянки!   Відмовся від алкоголю заради свого здорового серця! Ось кілька дієвих порад, що допоможуть тобі “зав’язати” зі спиртним  І пам’ятай: ти завжди можеш звернутися до свого сімейного лікаря за фаховою консультацією та підтримкою  Дізнайся про свій ризик розвитку хвороб серця і судин за допомогою швидкого тесту на сайті: https://cvd.phc.org.ua/ Стань на варті свого серця — відмовся від алкоголю! #СтаньНаВартіСвогоСерця Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».

16:08:34 20.10.2023

До уваги платників податків - фізичних осіб щодо мінімального податкового зобов'язання

Фізичні особи, які мають у власності та/або користуванні і (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) земельні ділянки, що розташовані за межами населених пунктів та віднесені до сільськогосподарських угідь, мають сплачувати мінімальне податкове  зобов'язання.

16:35:24 17.10.2023

Задоволено позов прокуратури про стягнення із засудженого витрат на лікування потерпілого від злочину

Деражнянським районним судом задоволено позовну заяву Летичівської окружної прокуратури, подану в інтересах держави про стягнення майже 11 тис. грн. витрат на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення, який перебував на стаціонарному лікуванні у КНП «Хмельницька обласна лікарня» Хмельницької обласної ради внаслідок спричинення йому тяжких тілесних ушкоджень.

16:27:50 17.10.2023

16 жовтня - Всесвітній день здорового харчування 

Всесвітній день здoрoвoгo харчування — привід вкотре нагадати, що незбалансований раціон є однією з головних причин розвитку серцево-судинних захворювань: артеріальної гіпертензії, ішемічної хвороби серця, інфаркту та інсульту   Співачка Джамала та її родина знають, що здорове меню захищає серце від хвороб, а також допомагає знизити емоційне напруження та контролювати вагу.

16:28:55 16.10.2023

Куріння як фактор ризику серцево-судинних захворювань: чим загрожує та як відмовитися

Кожен п'ятий українець — курить. І щороку ця смертельна залежність забирає 130 тисяч життів в Україні.   Саме через куріння серцево-судинна система перестає нормально функціонувати. Під впливом тютюнового диму клітини крові налипають на стінки судин та утворюють тромби — а це може призвести до стенокардії, інфаркту або інсульту. До того ж куріння підвищує артеріальний тиск та призводить до артеріальної гіпертензії.  Вживання тютюну — це залежність, проте відмовитися від неї під силу кожному. Гортай серію — там практичні рекомендації, які допоможуть тобі назавжди попрощатися з курінням.  А щоб визначити свій рівень залежності від тютюну та знайти більше порад щодо відмови — переходь на сайт  https://stopsmoking.org.ua/   І пам’ятай: безпечного куріння не існує — навіть кілька сигарет, які ти викурюєш час від часу, все одно несуть шкоду твоєму серцю та судинам.  Дізнайся про свій ризик розвитку хвороб серця і судин за допомогою швидкого тесту на сайті: https://cvd.phc.org.ua/  Стань на варті свого серця — відмовся від тютюну та нікотину!  #СтаньНаВартіСвогоСерця  Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».

11:45:44 13.10.2023

Стань на варті свого серця

Серцево-судинні захворювання (далі — ССЗ), здебільшого, є результатом твого способу життя   Основною причиною інфарктів, інсультів та інших ССЗ є саме нездорова поведінка — однак ти можеш зберегти своє серце, якщо піклуватимешся про здоров’я щодня 

11:15:44 13.10.2023

Стань на варті свого серця

Серцево-судинні захворювання (далі — ССЗ), здебільшого, є результатом твого способу життя   Основною причиною інфарктів, інсультів та інших ССЗ є саме нездорова поведінка — однак ти можеш зберегти своє серце, якщо піклуватимешся про здоров’я щодня 

11:53:47 12.10.2023

За незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами – кримінальна відповідальність

За процесуального керівництва працівників Летичівської окружної прокуратури у жовтні 2023 року суд визнав винуватим мешканця Вовковинецької ОТГ у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю) та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки, з іспитовим строком два роки.

11:42:45 12.10.2023

За підроблення та використання підробленого посвідчення тракториста-машиніста покарано мешканця Вовковинецької територіальної громади

Вироком Деражнянського районного суду жителя Вовковинецької територіальної громади визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.358 КК України, за фактом підробки та використання посвідчення тракториста-машиніста.

14:56:46 06.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь