A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ДПС інформує

Особливості мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб

Деражнянська ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області інформує, що Законом України від 30.11.2021 № 1914 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» введено поняття мінімального податкового зобов’язання (далі -  МПЗ) для платників податків, зокрема, фізичних осіб, у яких у власності чи користуванні (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) є земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь.  Першим роком, за який визначається мінімальне податкове зобов’язання, є 2022 рік. 

09:46:57 15.02.2022

Яким власникам сільськогосподарської техніки необхідно обов’язково задекларувати доходи до 3 травня 2022 року

Деражнянська ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області  нагадує, що громадяни, які мають у власному користуванні техніку та надають послуги у вигляді обробітку землі іншим особам, та не зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності, зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи та включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу. 

09:45:09 15.02.2022

Документи, що підтверджують облік та походження товарів

Деражнянська ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що  з 01 січня 2022 року, відповідно до ст.3 Закону України  №265/95 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», суб’єкти господарювання зобов’язані надавати контролюючим органам на початок проведення перевірки документи (у паперовій або електронній формі), які підтверджують облік та походження товарних запасів, що знаходяться на момент перевірки у місці продажу (на господарському об’єкті), зокрема, але не виключно, це документи щодо інвентаризації товарних запасів, документи про отримання товарів від інших суб’єктів господарювання та/або документи на внутрішнє переміщення товарів.

21:26:51 04.02.2022

Випадки в яких декларант має право подати нову звітну одноразову (спеціальну) добровільну декларацію?

Деражнянська ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що відповідно до п.п. 6.3 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України у період проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має право уточнити інформацію, зазначену у попередньо поданій одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, виключно шляхом подання нової Декларації у порядку, визначеному підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ. 

21:23:12 04.02.2022

Доходи, які необхідно обов’язково задекларувати до 1 травня 2022 року

Деражнянська ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій областіпнагадує, що з 1 січня 2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2021 року. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2022 року громадяни, які отримали доходи, з яких у 2021 році не сплачено податок на доходи фізичних осіб. 

21:22:46 04.02.2022

Порядок заповнення книги обліку розрахункових операцій

Деражнянська ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що пунктом 5 глави 4 розд. ІІ Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, що  затверджений наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 (далі – Порядок), використання зареєстрованої на господарську одиницю книги обліку розрахункових операцій (далі - КОРО), передбачає:    

15:20:48 27.01.2022

Порядок реєстрації ПРРО

Деражнянська ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі — ПРРО) регулюється Порядком реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі — Порядок), затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 р. № 317.

15:19:29 27.01.2022

У разі заміни версії внутрішнього програмного забезпечення СГ подає реєстраційну заяву за ф. № 1-РРО із позначкою «Перереєстрація»

Деражнянська ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області  повідомляє, що відповідно до п. 2 глави 3 розд. II Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 із змінами та доповненнями (далі - Порядок № 547) у разі зміни даних щодо суб’єкта господарювання, які зазначаються в реєстраційному посвідченні, у тому числі і версії внутрішнього програмного забезпечення РРО, суб’єкт господарювання протягом п’яти робочих днів, що настають за днем, коли виникли зміни або інші підстави для заміни реєстраційного посвідчення, подає до контролюючого органу за місцем реєстрації РРО: заяву про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій за формою №1-РРО (далі - реєстраційна заява за ф. №1-РРО), із позначкою «Перереєстрація» із зазначенням причини перереєстрації та реєстраційне посвідчення.

15:12:48 27.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь