A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ДПС інформує

Перелік активів, щодо яких не здійснюються нарахування та сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що нарахування та сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування не здійснюються щодо певного виду активів.

22:49:21 20.10.2022

Яким чином платник податків може надіслати через Електронний кабінет заяву про повернення помилково або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені?

Деражнянська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області  інформує, що вхід до приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID).

16:51:08 16.09.2022

Чи необхідно підприємцю - спрощенцю при прийнятті рішення про припинення господарської діяльності подавати заяву про відмову від спрощеної системи оподаткування?

Деражнянська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що у разі прийняття рішення про припинення підприємницької діяльності фізична особа – підприємець – платник єдиного податку не подає заяву про відмову від спрощеної системи оподаткування.

16:45:31 16.09.2022

Чи можна отримати довідку-підтвердження статусу податкового резидента України через Електронний кабінет?

Деражнянська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області  інформує, що форма довідки-підтвердження статусу податкового резидента України визначена наказом ДПА України від 12.04.2002 № 173 «Про підтвердження статусу податкового резидента України» зі змінами та доповненнями.

16:43:29 16.09.2022

Чи може скористатись пільгою щодо сплати земельного податку фізична особа, яка вчасно не подала до контролюючого органу заяву про застосування пільги?

Деражнянська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області інформує, що облік фізичних осіб – платників податку і нарахування відповідних сум проводяться контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки, у тому числі право на яку фізична особа має як власник земельної частки (паю), щороку до 01 травня.

16:42:48 16.09.2022

Чи має право суб’єкт господарювання у разі анулювання реєстрації платника ПДВ подати уточнюючий розрахунок за період, у якому він був платником ПДВ?

Повідомляємо, що податкова декларація, розрахунок, звіт – документ, що подається платником податків контролюючим органам у строки, встановлені законом, на підставі якого здійснюється нарахування та/або сплата грошового зобов’язання, у тому числі податкового зобов’язання або відображаються обсяги операції (операцій), доходів (прибутків), щодо яких податковим та митним законодавством передбачено звільнення платника податку від обов’язку нарахування і сплати податку і збору, чи документ, що свідчить про суми доходу, нарахованого (виплаченого) на користь платників податків фізичних осіб, суми утриманого та/або сплаченого податку, а також суми нарахованого єдиного внеску (п. 46.1 ст. 46 Податкового кодексу України).

16:40:17 16.09.2022

У разі здійснення видів діяльності, не зазначених в облікових даних ФОПу - платнику єдиного податку необхідно перейти на загальну систему оподаткування

Деражнянська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області  повідомляє, що підпунктом 298.2.3.7 пункту 298.2 статті 298 Податкового кодексу визначено, що платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, у разі здійснення видів діяльності, не зазначених у реєстрі платників єдиного податку, - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності.

16:39:43 16.09.2022

Тимчасово скорочено граничні строки розрахунків за експортно-імпортними операціями

Деражнянська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області  нагадує, що у зв’язку з введенням воєнного стану в Україні, Правлінням Національного банку України прийнято Постанову від 24.02.2022 року №18 «Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану», якою з метою запобігання виведенню капіталу за кордон, тимчасово скорочено граничні строки розрахунків за експортно-імпортними операціями, здійсненими з 05.04.2022 року, з 365 до 90 календарних днів.

16:28:25 16.09.2022

Термін подання одноразових (спеціальних) добровільних декларацій подовжено до 01.03.2023

Деражнянська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області  інформує, що Законом України від 15 серпня 2022 року № 2516-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройній агресії та забезпеченні національної безпеки України» подовжено термін подання одноразових (спеціальних) добровільних декларацій до 1 березня 2023 року.

16:21:29 16.09.2022

Оподаткування іноземних доходів

Деражнянська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує, що відповідно до п. 170.11 ст. 170 розд. IV Податкового кодексу України, у разі якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, сума такого доходу включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку - отримувача, який зобов’язаний подати річну податкову декларацію, та оподатковується за ставкою 18 відсотків.

16:18:10 16.09.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь