A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вовковинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ДПС інформує

Покроковий опис процесу використання сервісу «Спрямування коштів з єдиного рахунку» в ІКС «Електронний кабінет»

Головне управління ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що з метою удосконалення процесу розрахунків платників податків з бюджетами та фондами через єдиний рахунок, в інформаційно-комунікаційний системі «Електронний кабінет» Державною податковою службою України реалізовано електронний сервіс щодо визначення платником спрямування на бюджетні/не бюджетні рахунки залишків коштів, сплачених на єдиний рахунок.

10:46:59 23.11.2022

Документи щодо об’єкту декларування, який знаходиться за межами України, необхідно перекласти на українську мову

Відповідно до абзацу десятого пп. 7.2 п. 7 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України декларант зобов’язаний документально підтвердити вартість об’єктів декларування шляхом додання до одноразової (спеціальної) добровільної декларації засвідчених належним чином копій документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування, у разі якщо такі об’єкти знаходяться (зареєстровані) за межами України.

09:35:22 23.11.2022

Продаж вина столового. Яку систему оподаткування обрати підприємцю?

Повідомляємо, що згідно пп. 3 п.291.5.1 Податкового кодексу України платникам єдиного податку заборонено продавати підакцизну групу товарів. Однак, такі норми не поширюються на роздрібний продаж паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів та діяльності фізичних осіб, пов’язаної з роздрібним продажем пива, сидру, пері (без додавання спирту) та столових вин). Тобто, роздрібний продаж столового вина можуть здійснювати підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування та перебувають на 2 чи 3 групах.

08:55:34 22.11.2022

Про подання заяви та документів щодо неможливості виконання податкових обов’язків, якщо платник не зміг подати таку заяву до 30.09.2022 року

Якщо у платника податків, у тому числі щодо своєї філії, представництва, відокремленого чи іншого структурного підрозділу, відсутня можливість подати до контролюючого органу заяву та відповідні документи (копії документів), що підтверджують неможливість виконання податкового обов’язку, у строк до 30.09.2022 (включно), такий платник податків має це зробити одночасно з набуттям можливості виконання одного із податкових обов’язків (реєстрації податкової накладної, подання звітності, сплати невиконаного податкового зобов’язання тощо), але не пізніше 60 календарних днів з першого дня місяця, наступного за місяцем відновлення таких можливостей.

08:39:08 22.11.2022

Які нерезиденти (іноземні юридичні компанії, організації) з 01.12.2022 зобов’язані стати на облік у контролюючих органах?

Інформуємо, що стати на облік у контролюючих органах зобов’язані нерезиденти (іноземні компанії, організації), які здійснюють в Україні діяльність через відокремлені підрозділи, у тому числі постійні представництва, або придбавають нерухоме майно або отримують майнові права на таке майно в Україні, або відкривають рахунки в банках України відповідно закону. 

23:06:49 20.10.2022

Оновлення програмного забезпечення ПРРО для Windows

Державна податкова служба України розробила нові версії програмного забезпечення ПРРО для iOS та Web, а також оновила версії для Windows та Android. Від сьогодні всі охочі можуть безкоштовно завантажити відповідне програмне забезпечення на вебпорталі ДПС. 

23:04:14 20.10.2022

Чи потрібно повідомляти податкові органи про зміну засновників юридичної особи?

Інформуємо, що платникам податків, відомості про яких включаються до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань подавати інформацію до контролюючих органів про зміну засновників не потрібно,  оскільки інформація про зміну засновників оновлюється в контролюючих органах на підставі відомостей, отриманих від державного реєстратора. 

22:56:00 20.10.2022

Які фізичні особи – підприємці зобов’язані вести облік товарних запасів?

Інформуємо, суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій чи в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо), що при продажу товарів вони зобов’язані вести в порядку, встановленому законодавством, облік товарних запасів, здійснювати продаж лише тих товарів, що відображені в такому обліку. Це зазначено в ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями. 

22:51:45 20.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь